Hoe je de goedkoopste vliegtickets boekt via internet

04-01-2009

Op internet kan je op een veel sites goedkoop vliegtickets boeken. Onder water gebruiken deze sites vaak eenzelfde systeem.

Waarom is dit handig om te weten? Alle sites die gebruik maken van hetzelfde systeem, zullen dezelfde vliegticket prijzen tonen. Ze onderscheiden zich echter door de bijkomende "administratie" kosten of Ticket Fee. Deze verschillen wel per site!

Het komt ook voor dat er toch verschillende prijzen worden getoond door sites die gebruik maken van hetzelfde systeem. Om toch goed de prijzen te vergelijken is het handig om te weten hoeveel ticket fee er nog bij komt.

Sites die gebruik maken van het Travelstreet systeem:

Sites die gebruik maken van het ATP systeem:

Vliegticketskopen.nl is voordeliger dan ATP.nl. Bij http://www.vliegticketskopen.nl/ wordt er maar 10 euro administratie kosten berekend, bij ATP 15. Beide sites tonen wel netjes dat deze kosten er bij komen in het overzicht met mogelijke vluchten.

Daarnaast heb je nog:

Bij Cheaptickets.nl is het bedrag afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij. Dit kan tussen de 5 en 45 euro liggen? Dit bedrag krijg je te zien na het klikken op reserveren.

Het kan ook voorkomen dat een luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld niet in het CheapTickets systeem zit, maar wel in het Travelstreet systeem.

Het is dus aan te raden om naar de laagste prijs te zoeken op minstens 4 websites (van elk systeem minstens één).

Wil je ook de tarieven van low cost airlines zien die voornamelijk binnen Europa vliegen? Dan raad ik je aan ook op de volgende sites te kijken:

Heb je eenmaal je goedkoopste vlucht gevonden? Vergeet dan niet nog even te controleren of je de vlucht goedkoper kan boeken rechtstreeks bij de maatschappij zelf.