Wat voor rugzak | backpack heb ik nodig

24-01-2009

Als je een rondreis gaat maken door een land is een backpack veel handiger om mee te nemen dan een koffer. Backpacks draag je makkelijker mee de bus of de trein in en zijn makkelijker op te bergen. Een koffer met wieltjes lijkt op Schiphol misschien heel handig, maar in verre landen houden de wieltjes het niet lang vol door het zand, modder en slechte wegen. Een rugzak is dan wel erg makkelijk.

Maar wat voor rugzak heb je nodig?

Ga je voor twee weken of meer weg? Dan heb je meestal wel een rugzak nodig van 50 tot 70 liter. Dit zijn de bekende backpack rugzakken. Afhankelijk van je soort reis (backpack, hotelrondreis, camperen) zal je meer of minder spullen nodig hebben.

Een goede rugzak is zeker een goede investering. Bij Bever Zwerfsport kan je deskundig advies krijgen en is er een zeer ruime keus aan rugzakken.
Wil je een iets goedkoper model? Dan kan je langs bij Perry Sport, daar hebben ze ook goede rugzakken, voor een goede prijs. Meestal hebben de medewerkers op de rugzakken afdeling er wel verstand van, vraag ze zeker om advies!

Let bij 't kopen vooral ook op hoe het op de rug steunt, waar de spanriempjes zitten. Pas een rugzak altijd voor je hem koopt. Doe ook wat gewicht in de rugzak zodat je kan voelen hoe een volle rugzak voelt. Er liggen vaak gewichten in de winkel die je in de rugzak kan doen.

Wat zijn bekende en goede merken voor backpacks?
LoweAlpine, Deuter, Arc'Teryx, Osprey, Karrimor SF en MacPac maken mooie tassen, maar laat je adviseren bij bijvoorbeeld Bever of Perry Sport wat goed bij jou past. Let er ook op dat er verschil zit tussen mannen en vrouwen rugzakken.

Flightbag

Als je een rugzak / backpack koopt, koop er dan in ieder geval een flightbag bij. Dit is een soort bodybag voor je rugzak. Hiermee voorkom je dat mensen je rugzak verkeerd oppakken om hem in het vliegtuig/bus te gooien en je raakt geen riempjes kwijt die tussen de lopende banden van het vliegveld komen.
Kijk naar een flightbag die tevens dienst doet als regenhoes. Zo blijft je rugzak (en dus je kleding) ook droog mocht hij buiten in de regen terecht komen.