Tsjechiƫ

Hoofdstad Prague
Aantal inwoners 10264212
Regio Europa
Munteenheid Czech Koruna (CZK)

Meer informatie over Tsjechiƫ

Dag 1 - Praag

28-07-2005

Vandaag zijn we na een korte vlucht aangekomen in Praag. Dit was tevens de eerste keer dat ik vloog en het was echt fantastisch! Een beetje eng en hartstikke gaaf tegelijk! Alles is zo klein vanuit de lucht! Door de wolken heen vliegen was ook een hele aparte ervaring! Dit is in ieder geval voor herhaling vatbaar.

 

In Praag gingen we eerst even naar het hotel. Op het vliegveld regelden we een taxi, de eerste taxichauffeur wou geen genoegen nemen met en prijs van 700 kronen en stuurde ons naar de bushalte! De tweede taxichauffeur was gelukkig wel bereid om ons mee te nemen.

Buiten was het 38 graden en hier hadden we helemaal niet op gerekend! In het hotel hebben we ons even verfrist om daarna met de metro naar de stad te gaan. Zonder plan hebben we door de stad geslenterd. We hebben o.a. de Karelsbrug en het astronomisch uurwerk bekeken. Op een soort driehoekig pleintje hebben we gegeten, ik had een Italiaanse salade en Michiel iets van kipschnitzel met patat.

 

Na het avondeten zijn we nog even terug gegaan naar het astronomisch uurwerk en hebben we het moralistisch stukje toneel enzo gezien. Ook de stand van de planeten goed bestudeerd.

Daarna zijn we nog langs de Joodse wijk gelopen naar een heuvel met een rare slinger erop. We weten nog steeds niet wat dat was. Daarachter was een heel groot park en daar hebben we nog lang zitten praten over uiteenlopende dingen. Dit vond ik echt heel fijn.>> Volgende: Dag 2 - Praag

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Praag

Andere verslagjes van deze reis:
TitelDatum
Dag 1 - Praag28-07-2005
Dag 2 - Praag29-07-2005
Dag 3 - Praag30-07-2005
Dag 4 - Praag31-07-2005


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.