Tsjechië

Hoofdstad Prague
Aantal inwoners 10264212
Regio Europa
Munteenheid Czech Koruna (CZK)

Meer informatie over Tsjechië

Dag 3 - Praag

30-07-2005

Vandaag zijn we naar de Praagse Burcht gegaan. Gelukkig was het een beetje afgekoeld naar 30 graden. Bij het metrostation waar we uitstapten zijn we nog naar een mooie Italiaanse-look-a-like tuin gegaan en een ander strak tuintje en het gebouw van de regering en een klein kapelletje! Daarna de tocht naar de burcht vervolgd. Dit was echt een hele zware maar mooie klim naar boven die achteraf veel voldoening gaf.

 

De burcht was groot en erg mooi, wel heel toeristisch. We zijn de sint Vituskathedraal in geweest, die behoorlijk mooi was. We konden maar de helft “bekijken”, als je de andere helft door wou lopen moest je betalen, maar vanachter het hek kon je dat ook goed bekijken!

Ook zijn we in het Gouden Straatje geweest, waar we voor moesten betalen. En nog in één of andere toren geweest, maar het was ons niet helemaal duidelijk waar die voor gediend had. Iets met goud dacht ik.

 

Daarna wilden we naar de Koninklijke tuinen, maar die stelden niet veel voor [later kwamen we erachter dat het de koninklijke tuinen helemaal niet waren!]. Er was geen uitweg en we moesten langs een tennisveld weg klimmen terwijl een buurtbewoner ons boos na liep te schreeuwen.

 

’s Avonds hebben we in het centrum op een heel gezellig binnenplaatsje zitten eten, Michiel nam een pannekoek met banaan en chocola en ik had pasta. Terwijl we zaten te eten begon het te regenen.

 

Later regende het nog steeds en zijn we uitgeweest naar de Duplex. Dat was best leuk, maar we waren al snel moe door het vele lopen. Toch een leuke avond gehad.<< Vorige: Dag 2 - Praag | >> Volgende: Dag 4 - Praag

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Praag

Andere verslagjes van deze reis:
TitelDatum
Dag 1 - Praag28-07-2005
Dag 2 - Praag29-07-2005
Dag 3 - Praag30-07-2005
Dag 4 - Praag31-07-2005


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.