Egypte

Hoofdstad Cairo
Aantal inwoners 69536644
Regio Afrika
Munteenheid Egyptian Pound (EGP)

Meer informatie over Egypte

Luxor

03-01-2008

Vandaag werden we al om 5 uur wakker van 2 moskeen die begonnen te jengelen. Hoe kunnen de mensen hier daar ooit mee leven? Om 6 uur zaten we aan het ontbijt om vervolgens om 7 uur te vertrekken naar de Vallei van de Koningen. Het was iets meer dan een half uur rijden, verder dan ik dacht.

Eerst moest je een soort treintje nemen naar de echte ingang. Met je kaartje kon je 3 tombes in, maar voor die van Toetanchamon moest je een extra 70 pond betalen. Dat hebben we maar niet gedaan. De vallei lag heel mooi tussen de rotsen.
We hebben de Tombe van Tuthmosis de 3e bezocht, die lag boven helemaal de bergen in en had mooie versieringen. Veel trappen op en af. Daarna een onbekende waar het heel rustig was. Daar konden we in stilte genieten van de Tombe.
Als laatste Ramses IV, die was ook mooi versierd en ze waren er bezig met restauratie.

Na de Konings Vallei gingen we naar een steen-marmer-nogiets-fabriek. Daar heb ik enkele foto's van de omgeving gemaakt. Daarna richting de Hatshepsut Tempel. Het was inmiddels goed warm geworden en we hadden 45 minuten om er rond te kijken. We hebben elk plekje bezocht en veel foto's gemaakt. De tempel lag ook mooi in de bergen, daar was hij van uitgehakt.

Op de weg terug stopten we nog bij 2 hele grote beelden, de kolossen van Memnon. Daarna gingen we lunchen in Luxor. Maar dat was binnen en daar hadden we geen zin in. Na een kort onderzoek in een reisgids hadden we een restaurant op het ook met dakterras. Daar aangekomen bleek het definitief gesloten te zijn (Marhaba). Valkbij lag restaurant Sinbad met een mooie tuin. Daar heb ik Pizza gegeten. Dat was goed te doen. We bespraken wat we gingen doen met onze vrije middag en ochtend.

We besloten om eerst met een Feloeka (zeilboot) te gaan varen over de Nijl, dan het Luxor museum te bezoeken en morgen ochtend gewoon uit te slapen en rustig aan te doen.

We hoefden niet lang te zoeken naar een Feloeka omdat we meteen werden aangesproken. De prijs lag bij 40 euro, maar dat werd 120 pond. Het zou 1,5 uur duren en naar bananeneiland gaan. Hij zei dat hij de beste boot had, dus dat wilden we eerst wel eens zien. Zijn boot bleek er inderdaad het beste uit te zien, dus we deden het (Captain Pigeon).

Het varen was leuk en soms best spannend als de boot heel schuin hing. Hij werd geholpen door zijn zoon en neefje. Op bananeneiland stond een groot bananenbos, maar ook andere vruchten. De entree was 10 pond pp. Onze schipper gaf een hele goede uitleg en was vriendelijk en niet opdringerig of vies. Op bananeneiland kregen we na de rondleiding een trosje bananen om op te eten. Reuze lekker. De tocht terug was nog spannender, met wind tegen was het varen lastiger en ging de boot nog schuiner. Maar we zaten heerlijk in het zonnetje te genieten.

Na het varen gingen we naar het Luxor Museum (70 pond entree). Dit vond ik echt een heel mooi verzorgd museum. Er stonden interessante items, mooi belicht en met goede uitleg en een duidelijke looproute. Ik zou het zeker aanraden!
Er lagen twee mummies en veel dingen die opgegraven zijn of gevonden in de tombes. Toen we uit het museum kwamen was het al donker en fris.

We hebben gegeten bij Jamboree. Was goed eten en niet duur (70 pond voor 2 personen). Toen taxi terug en lekker vroeg gaan slapen.<< Vorige: Trein naar Luxor | >> Volgende: Luxor: Karnak

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Rondreis Egypte

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's