Suriname

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Suriname

Dag 6 - Fort Zeelandia en het centrum

25-03-2008

Vandaag was een dagje voor Michiel en mij alleen. Op ons dagprogramma stonden vandaag het Fort Zeelandia en het centrum van Paramaribo. Eerst zijn we naar het fort gegaan. Vroeger was dit een erg belangrijk bolwerk om de kolonie te beschermen, later werd het het bolwerk van Bouterse. Nu is het fort een museum, niet alleen over het fort maar over de hele geschiedenis van Suriname. Ik vond het erg leuk, vooral omdat er een tentoonstelling was over de migratie naar Suriname vanuit India. Ook hebben we de plek gezien waar de decembermoorden plaat hebben gevonden. Nadat we alles gezien hadden, hebben we op de binnenplaats nog iets gedronken in de zon.

Daarna zijn we naar het centrum gelopen. Wat een tegenstelling met een paar dagen terug! Nu reden overal auto's, liepen overal mensen, het was een vreselijke chaos! De winkels zagen er niet uitnodigend uit (synthetische kleding etc). Alle kleding was ook vormloos/te klein. Eigenlijk zagen we niets leuks. We zijn dan ook snel weer weggegaan!

Toen we terug wilden lopen naar de waterkant hebben we links-rechts-links willekeurig wat zijstraatjes gekozen en kwamen we uit bij de centrale markt van Paramaribo. Dat was erg leuk om te zien (afgezien van de vissen die aan stukken werden gehakt).

We hebben nog even langs de waterkant gezeten en zijn toen naar Tangelo gelopen, waar ik Michiel ook verslaafd heb gemaakt aan vanille-milkshakes. De rest van de middag hebben we lekker aan het zwembad gelegen.

's Avonds hebben we gegeten bij een Braziliaans restaurant. Als echte Carioca vroeg ik meteen om Guarana (frisdrankje uit Braziliƫ) aan de serveerster (hadden ze niet). De serveerster zei ook meteen dat ik een echte Brasileira was! Zij was zelfs Braziliaans en kon alleen Engels en Portugees. Ik kon gelukkig ook een beetje Portugees! Dus we hebben een beetje met elkaar gepraat in afwisselend Portugees en Engels.
Op de kaart stonden allerlei heerlijke dingen, maar ook het nationaal gerecht van Braziliƫ: Feijoade (een bonenschotel met veel vlees en rijst). Ik heb gekozen voor een stoofpotje met kip in kokossaus (heerlijk!) en Michiel had een steak met uien. Bij het menu stond dat er farofa geserveerd zou worden (farofa is een soort smaakmaakpoeder gemaakt van gemaalde cassavewortel) maar ook dat hadden ze niet. Dat was wel jammer. Nu moet Michiel ook een keer naar Braziliƫ om al die dingen te proeven!<< Vorige: Dag 5 - Uitje met de boot | >> Volgende: Dag 7 - Paramaribo Zoo, Ready Tex en salsa!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.