Suriname

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Suriname

Dag 7 - Paramaribo Zoo, Ready Tex en salsa!

26-03-2008

Vandaag zouden we naar de dierentuin gaan. Ik had er erge zin in, en wilde al vroeg gaan. Om 10 uur stonden we uiteindelijk voor het hek, en het bleek dat de dierentuin ook pas om 10 uur open ging. Dus dat hadden we goed getimed!

De dierentuin was klein en primitief. Ik, Blijdorp zo gewend met 'natuurlijke habitats' voor alle dieren, schrok wel een beetje van de ronde kooien voor de tijgers en de vierkantje kooien voor de slingeraapjes en de vogels. Toch was het leuk om te zien. De dieren werden net gevoerd, de slingeraapjes had ik nog nooit gezien, en er liep een pikkende blasman rond, die dwars door het hek kon pikken als die wou (dus: blijf er minimaal 50 cm van weg en steek je vinger er niet doorheen!). Ze hadden ook een terrarium met slangen. In een aantal van de terraria stonden levende, piepende kuikentjes, die angstig hun vreselijke dood aan het afwachten waren. Dit vond ik wel wreed en zielig. Het gepiep van de kuikentjes ging echt door merg en been.

Rondom de dierentuin lag een 'cultuurtuin'. Een soort botanische tuin, maar dan meer voor de gemeente om te zien welke bomen leuk zouden groeien in de stad. Hier zijn we doorheen gelopen en dat was erg leuk. Hebben we toch nog iets van het binnenland gezien ;)

We lieten ons ophalen bij de schietbaan en lieten ons naar de Ready Tex brengen, een souvenierwinkel. Hier verkochten ze allerlei soorten souveniers, van t-shirtjes tot kalebassen en van sleutelhangers tot opgezette piranha's. Na het kopen van wat souverniers zijn we teruggelopen naar het hotel, om de rest van de dag aan de rand van het zwembad te slijten.

Sanne had 's avonds een salsa-les, waar wij naar zouden gaan kijken. Ze danste op een steiger in de Surinamerivier, erg leuk. Als afscheidsetentje gingen we weer eten bij de Waag. Ik had lasagne die niet te pruimen was. Men nemen: ketchup, gehakt en lasagnebladen en rekenen daar woekerprijzen voor. De rest van het eten zag er wel lekker uit.<< Vorige: Dag 6 - Fort Zeelandia en het centrum | >> Volgende: Dag 8 - Laatste dag Paramaribo en terugvlucht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.