Suriname

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Suriname

Dag 2 - Paramaribo

21-03-2008

Dankzij de vermoeidheid goed geslapen, maar wel redelijk vroeg wakker geworden (half 7). Gelukkig niet zo vroeg als in Rio de Janeiro! Maar deze keer hadden we dan ook geen baby bij ons. De koelkast ingedoken en boterhammen, hagelslag en vlokken gevonden. Daar hebben we stoutmoedig gebruik van gemaakt.

Na het ontbijt zijn we gaan douchen. De douche heeft alleen koud water, maar dat was niet erg. Ik had gelukkig een grote handdoek mee, dus dan wordt het vanzelf wel warm genoeg als je je erin wikkelt. In de douche vlogen wel veel vliegjes of mugjes.

Na het aankleden waren Hans en Wilma er al en zijn we naar de basisschool waar Sanne stage loopt gelopen. Het was dichtbij het huis van Sanne (kwartiertje lopen/5 minuten fietsen) en onderweg gewoon een beetje de wijken van Paramaribo gezien. Bij de stageschool hing een bewaker in een hangmat (het was nu paasvakantie in Suriname) en van hem mochten we ook het schoolplein op. Zodoende hebben we even in het klasje van Sanne kunnen turen, het schoolplein kunnen zien, de vlaggenmast kunnen zien (elke ochtend wordt de vlag gehesen onder het zingen van het volkslied), de strafbankjes op het schoolplein kunnen zien, het gymveld, het kantoor van de directrice, de kleuterklassen...Het schoolplein is van zand en er staan overal bloembakken.

's Middags hebben we gegeten bij de Waag, dit ligt aan de Surinamerivier. Het is een heerlijke plek om even bij de komen, met een binnenplaats waar je heerlijk kunt zitten en het eten is ook heerlijk.

Terug bij het hotel hebben we de rest van de middag aan het zwembad gelegen. Het is echt heerlijk vertoeven bij het Royal Torarica. Het zwembad was ook fijn: geen chloor maar gereinigd dmv zout.

's Avonds zijn we naar de wijk Blaugrond gereden en hebben we gegeten bij een Indonesisch restaurant: Mirosso. Het was erg lekker en het was maar goed dat we binnen zijn gaan zitten, want tijdens ons diner begon het buiten flink te regenen!<< Vorige: Dag 1 - Aankomst Paramaribo | >> Volgende: Dag 3 - Holi Phagwa in de Palmentuin

Reacties

Er zijn nog geen reacties.