Mexico

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Mexico

Dag 1 en 2 - Mexico City

01-08-2008

Na een lange vlucht van +- 11 uur vanuit Madrid naar Mexico City kwamen we rond 6 uur ’s ochtends aan. Tijdens de vlucht heb ik nog redelijk kunnen slapen met behulp van oordopjes en reispillen.

Op het vliegveld van Mexico City maken we kennis met de groep, we pinnen en kopen water. Voor de douane moest je op een knop drukken en ging er een rood of groen licht branden. Ik drukte en het licht werd rood! Dit betekende dat onze tassen doorzocht werden. Na een korte inspectie mochten we alsnog door.

 We konden helaas de hotelkamer nog niet in. Dus zonder ons echt op te frissen begonnen we met het ontbijt en de stadswandeling. Het ontbijt ging er zeker wel in, want in het vliegtuig hadden we zeer weinig gekregen van Iberia.

 De stadswandeling voerde ons langs het kleine grote gele paard, langs een park, een monument, museum belles artes, naar het Zocalo en het National Museum. Daar hebben we de immense muurschilderingen van Diego Rivera bekeken. Dat was indrukwekkend en mooi. Zeer gedetailleerd, vol informatie zaten de schilderingen.

 Daarna nog langs de kathedraal op het Zocalo en een taarten winkel met hele grote taarten! Best veel gezien en een beetje oriëntatie gevoel gekregen in het oude centrum.

 Toen gingen we naar het hotel. Hotel Jena / Ramada. Best ok. Schone kamers, dat is belangrijk. Na een fijne warme douche besloten we met de metro te gaan. Na alle waarschuwingen letten we extra goed op onze tassen. De metro ging goed, overstappen ook geen probleem. En dat voor 2 peso’s per persoon! Het was nog 10 minuten lopen voor het antropologisch museum.

 Het antropologisch museum was een indrukwekkend gebouw. Het begon keihard te regenen toen we binnen waren. Het museum was groot en er waren mooie dingen te zien. Teveel om in je op te nemen op een 1e dag. Wel maakte de hele grote ronde schijven en hoofden indruk. Margot vond de schedels en skeletten ook interessant.

’s Avonds met de groep gegeten in het hotel. Duurde lang en eindelijk wilde iedereen slapen.>> Volgende: Dag 3 - Mexico City en Teotihuacan

Reacties

Er zijn nog geen reacties.