Mexico

Hoofdstad Mexico
Aantal inwoners 101879171
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Mexican Peso (MXN)

Meer informatie over Mexico

Dag 3 - Mexico City en Teotihuacan

03-08-2008

’s Ochtends gingen we om 8 uur richting de basiliek van de maagd van Guadeloupe (/). Die is echt heel belangrijk voor de katholieken hier. Er zijn altijd missen bezig, zo ook nu en het stond er behoorlijk vol met mensen. Daarna gingen we naar het complex van Teotihuacan. Hier stonden twee grote piramides, die van de maan en van de zon.

Een echte oude Azteken stad, daar zijn we voor gekomen! We hebber er ruim 3 uur rondgelopen, het was groot. De piramiden beklimmen was zwaar, door de grote en steile treden. Maar dan had je wel een heel mooi uitzicht. De piramide van de zon is de 2 na grootste in de wereld, na de 2 grootste in Egypte. Het was leuk om de bouwstijl en alles te zien, indrukwekkend.

’s Middags waren we terug bij het hotel. Van daar uit zijn we naar het Monument van de Revolutie gelopen. Een soort Arc de Triomph. Het was er rustig, maar toch even gezien en een paar foto’s gemaakt.

Vanaf daar wilden we de metro nemen naar het Zocalo, maar we konden geen metro vinden. Dus toen gingen we maar lopen. Onderweg gepind (3000 peso’s), want het geld gaat hier erg snel op. Bij het park hoorden we allemaal muziek, er was een salsa band aan het optreden en op straat waren wel 100 koppeltjes aan het salsa dansen. Echt leuk!

Op het Zocalo hebben we foto’s gemaakt van de immense Mexicaanse vlag en van alle mensen en dingen die er gebeurden. Er lagen hele stapels/bergen met platte blikjes die opgeruimd werden. Aan de lijnen op de grond te zien zijn die vast gebruikt voor een soort kunst project. Verder waren er veel kinderen aan het spelen en bellenblazen.

Er kwamen hele donkere wolken aan, het ging dan ook regenen! We hebben even geschuild maar zijn toen maar gaan lopen naar de Latino America Toren. Deze wolkenkrabber uit de jaren 60 is lange rijd de hoogste geweest van Latijns Amerika. Dat is nu de Torre Mayor. Op de 41e verdieping hebben we in een mooi strak/luxe restaurant heerlijk gegeten. Was uitzicht was ook gaaf! Zo hoog terwijl het regende en onweerde. Een mooie afsluiting van twee dagen Mexico City.<< Vorige: Dag 1 en 2 - Mexico City | >> Volgende: Dag 4 - Reis naar Oaxaca

Reacties

Er zijn nog geen reacties.