Guatemala

Hoofdstad Guatemala
Aantal inwoners 12974361
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Quetzal (GTQ)

Meer informatie over Guatemala

Dag 17 - Tikal

17-08-2008

Vandaag was een van de hoogtepunten van de reis. We gingen naar Tikal. Tikal is een groot Maya ruïne complex in de jungle van Guatemala. Het was iets meer dan een uur rijden. Dat kwam ook doordat je maar 45 km/h mocht rijden in het park omdat er dieren konden oversteken.

Wij gingen zonder gids het park in, de entree was 150Q. Na de entree gingen we naar rechts, richting complex R/H/O. Dit was een mooi pad door de jungle. Bij complex O zaten er een heleboel apen in de bomen. Sowieso zaten er veel beesten. Ook kalkoenen gezien, mieren snelwegen en zodra je stilstond hoorde je allerlei muggen om je heen zoemen.

We gingen naar tempel IV. Hier kon je met een trap omhoog. Boven had je een fantastisch uitzicht over de jungle en Maya-tempels die er bovenuit staken. Dit was het beroemde uitzicht dat bij Guatemala hoort. We hebben hier even gezeten en genoten.

Tikal was verder echt heel erg mooi! Een aantal tempels zat nog onder de begroeiing en anderen waren indrukwekkend blootgelegd. Het park was best rustig. Alleen op het main plaza was het wel iets drukken. Tikal is wel anders dan Palenque, veel meer jungle, wat ik erg mooi vond. Je hoorde ook steeds de jungle geluiden. Er was één tempel met een super steile trap, die was best eng. Het uitzicht boven was het wel waard, maar je moest er zeker geen hoogtevrees hebben.

We zijn er ongeveer 4,5 uur geweest. Precies goed. Het kon langer, als we overal langer bleven zitten. Maar het meeste hebben we wel gezien.

’s Middags hebben we heerlijk gezwommen bij het hotel en ’s avonds uit eten geweest met Margot bij La Villa del Chef. Was lekker. Pasta + Falaffel + drankjes voor 100Q.

Onze quetzals zijn nu wel op. Morgen gaan we naar Belize!<< Vorige: Dag 16 - Reisdag naar Flores | >> Volgende: Dag 18 - Naar Belize

Reacties

Er zijn nog geen reacties.