Mexico

Hoofdstad Mexico
Aantal inwoners 101879171
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Mexican Peso (MXN)

Meer informatie over Mexico

Dag 5 - Oaxaca

05-08-2008

Vandaag hebben we met Monique en Gerben afgesproken om Oaxaca te gaan verkennen. We gaan dus niet mee naar Monte Alban. ’s Ochtends begon de grote zoektocht naar een bakker voor een ontbijt. Nergens te vinden en veel was nog dicht. Uiteindelijk zag ik gefrituurde sticks met suiker er op. Het zag er lekker uit en ik besloot er 1 te kopen (3 peso’s). Het was nog lekker ook! De anderen kochten er ook 1. Toen zijn we een route gaan uitstippelen, langs alle kerken, kathedralen en kloosters. We hebben er +- 5 van binnen gezien. Van sober tot uitbundig gebruik van bladgoud.

Voor de lunch hebben we sandwiches en belegde broodjes gekocht. Deze gingen we bij het Auditorium opeten. Dit ligt hoog boven de stad en was dus een flinke klim. Door allerlei kleine steile straatjes liepen we omhoog. Een erg mooie route. Het uitzicht boven was super mooi!

Daarna nog de markt bezocht en wat gedronken op het Zocalo. Daarna weer een markt die verder lag, maar we werden gek van de uitlaatgassen van alle bussen in de drukke straat daar. Bah.

Terug bij het hotel even gerelaxt. ’s Avonds met zijn 4en gegeten bij een leuk restaurantje dat we ’s middags waren tegengekomen (La casa del tio guero). Je kon daar een menu krijgen voor 60 peso’s. Ik had soep vooraf (aan Margot gegeven). Hele lekkere spaghetti, kippen borst in Jamaica saus, tortilla’s en appel prut als toetje. En ook nog mineraal water limonade. Spot goedkoop en zeer goed te eten.

Na het eten nog even langs het Zocalo geweest. Het is er erg levendig en gewoon heel gezellig. Nu gaan we slapen, morgen een lange reisdag.<< Vorige: Dag 4 - Reis naar Oaxaca | >> Volgende: Dag 6 - Reis naar Chiappa de Corzo

Reacties

Er zijn nog geen reacties.