Mexico

Hoofdstad Mexico
Aantal inwoners 101879171
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Mexican Peso (MXN)

Meer informatie over Mexico

Dag 8 - Palenque

08-08-2008

Vandaag gingen we naar de Maya Ruïnes van Palenque. We besloten dit zonder gids gewoon zelf te gaan verkennen. Het was heel veel lopen, maar wel super mooi. Het paleis was de grootste ruïne. Verderop had je een hoger stukje met ook nog eens een aantal tempels (the lookoot) met een heel mooi uitzicht.

We zijn ook nog een heel stuk de jungle ingelopen. Maar op een gegeven moment werd het te eng en glad en we wisten niet waar we nou eigenlijk heen gingen. Dus toen gingen we maar weer terug.
Er waren nog veel tempels die half begroeid waren en in de jungle lagen, dat was mooi om te zien. Veel foto’s gemaakt uiteraard.

Het leuke was de jungle is, is dat je allerlei jungle geluiden hoort. Zoals brulapen. Die maken een monsterluik geluid. We hebben de apen nog gezocht, want op een gegeven moment zaten ze echt vlak boven ons. Maar we konden ze niet zien.
We hebben er ongeveer 4 uur rondgelopen en alles gezien.

’s Middags was het zo warm, we hebben de hele middag in het zwembad gelegen. ’s Avonds met zijn alle gegeten bij een Italiaan. Don Muchos. Hele lekkere pizza’s uit de steenoven voor 60 peso’s. Een aanrader.<< Vorige: Dag 7 - Canyon de Sumidero en reis naar Palenque | >> Volgende: Dag 9 - Agua Azul en reis naar San Cristobal de las Casas.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.