Guatemala

Hoofdstad Guatemala
Aantal inwoners 12974361
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Quetzal (GTQ)

Meer informatie over Guatemala

Dag 12 - Panajachel en Solola

12-08-2008

Vandaag gingen we met een chicken bus naar Solola. De bus is een oude Amerikaanse schoolbus en zat propvol toen we er met zijn 18en bijkwamen. Wel spannend!

De markt in Solola was echt een lokale markt, geen souvenirs ofzo. Wel rauw vlees open en bloot. Leuke markt, maar super druk, te druk. We voelden ons er groot tussen de kleine Guatemalteekse.
Ook daar nog even de kerk ingelopen en foto’s gemaakt van de mensen en kinderen op het centrale plein. Er zijn veel kinderen! Bij een kindje heb ik een magneet poppetje gekocht voor 5 quetzal.

Margot en ik gingen samen terug met de chicken bus (3 quetzal per persoon). Het was net een achtbaan, we moesten ons met twee handen vast houden terwijl we naar beneden scheurden. Wat een ervaring!

Terug in Panajachel hebben we nog souvenirs gekocht (drie ballen, engel sleutelhangers, houten klap ding, etc.). Het is een leuk stadje en een goede plek om souvenirs te kopen. Geluncht bij het Sunset Café (110 quetzal, 2 personen). Super mooi uitzicht over het meer, maar het werd al wel frisjes. Er kwamen wolken binnendrijven.

We liepen nog even langs het meer en weer richting het hotel. Onderweg kwamen we een touroperator tegen die jungle canopy rides aanbood. Dat besloten we te doen! Maar wel gewoon zelf, dat is goedkoper. We gaan het morgen doen. Het is in het National Reserve.

In het hotel hebben we lekker gerelaxt. ’s Avonds zouden we gaan salsa dansen, maar dat ging niet door omdat een groot deel van de groep vanaf Solola naar beneden was gaan lopen (onvoorbereid). Het pad hield op, modder, geen pad meer, terug omhoog, etc. Laat en uitgeput kwamen ze terug.<< Vorige: Dag 11 - Naar Guatemala, Panajachel | >> Volgende: Dag 13 - Jungle Canopy in Panajachel

Reacties

Er zijn nog geen reacties.