Guatemala

Hoofdstad Guatemala
Aantal inwoners 12974361
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Quetzal (GTQ)

Meer informatie over Guatemala

Dag 14 - Chicicastenango en Antigua

14-08-2008

Vandaag gingen we naar Antigua via Chicicastenango. Daar is donderdag en zondag een grote markt. Het was +- 1,5 uur rijden. Daar aangekomen liepen we eerst naar het maya-offer ritueel Pascal Abaj(?). Dat lag boven op een heuvel, langs het masker museum. Boven waren ze bezig met een ritueel van zang, rook en vuur. Wel leuk om te zien en het uitzicht over het dorpje en de kleurrijke begraafplaats was ook mooi.

Toen gingen we terug naar het centrale plein. We kwamen langs een school waar de kinderen aan het buitenspelen waren. Ik zette er een paar op de foto en liet ze het resultaat zien. Daar werden ze heel enthousiast van. Dus dat deed ik nog drie keer, en elke keer kwamen er meer kinderen bij. Erg grappig.

Op het centrale plein gingen we eerst even de kerk bekijken. Binnen waren ze flink bezig met kaarsen en al het schilderwerk was nogal zwart van het roet.

De markt was wel erg leuk! Heel groot, maar met ruime paden dit keer. Veel beter dan in Solola. Ze verkochten hier ook veel leuke souvenirs. We konden hier onze onderhandel vaardigheden ook goed oefenen, als de prijs waar we op uitkwamen ons niet beviel liepen we gewoon weg. Verderop konden we het weer proberen. Zo zijn we toch aan twee tassen voor 40Q elk gekomen, na vijf pogingen. Ook een kerststalletje voor oma gekocht (20Q) etc. Veel gekocht! Daarna nog even bij het hotel Maya Inn gezet om uit te rusten. De weg terug naar de bus wist Margot beter dan de reisbegeleidster. Terwijl die er al drie keer is geweest, slechte reisbegeleidster.

Op weg naar Antigua zaten we veel in de mist en de weg was op veel plekken bedolven onder bergpuin dat naar beneden was komen zetten door hevige regen.

De eerste indruk van Antigua is goed. Toeristisch maar wel gezellig en minder hippies. We zijn het centrum ingelopen en hebben even ge-internet. Pinnen: 1000quetzal. Gegeten bij de McDonald’s (kipburger en ijsje, Margot had Indian Tsjai).
Nu schrijf ik dit reisverslagje bij het gezellige TL licht op de hotelkamer.<< Vorige: Dag 13 - Jungle Canopy in Panajachel | >> Volgende: Dag 15 - Pacaya Vulkaan en Antigua

Reacties

Er zijn nog geen reacties.