Mexico

Hoofdstad Mexico
Aantal inwoners 101879171
Regio Centraal Amerika en de Caribbean
Munteenheid Mexican Peso (MXN)

Meer informatie over Mexico

Dag 20 - Naar Playa del Carmen

20-08-2008

Zo, we zijn nu in Playa del Carmen en hebben gegeten bij 100% Natural. Ik had een sapje (33 peso’s) van banaan/chocolade. Erg lekker. Ze hebben er heel veel sapjes!
Playa is wel toeristisch, maar ook wel relaxt met een mooi strand.

We hebben ook meteen onze tour naar Chichen Itza geregeld bij Eco Tours. Gewoon erheen en weer terug voor 59 dollar. Alle andere tours waren 45 USD, maar dan ging je ook nog naar een Cenote, eten, stadje etc. Dan was je laat terug en dat wilden we niet. Dus voor Eco Tours gekozen met de Chichen Itza Express.

De busreis naar Playa was niet erg gezellig. Het was de laatste rit van onze chauffeur Paco en we gingen dus een fooi geven. We hadden bedacht, 1 euro per reisdag ongeveer. Toen kwam Gerlinde Nijs, de reisbegeleidster, aan het woord. Ze zei dat ze langs ging met een envelop en gaf aan dat een normaal bedrag 200 peso’s is, want hij verdiende zo weinig, arm land, etc. etc.
Ik bleef bij mijn beslissing van 100 p.p. en stopte dus totaal 200 peso’s in de envelop. Gerlinde reageerde hierop door te zeggen dat ze dat echt niet vond kunnen, hij hard gewerkt heeft etc. etc. Mijn reactie was dat ik er niet over in discussie ging. Toen ging ze verder geld ophalen bij de rest van de bus.
Daarna kwam ze weer terug om nogmaals te zeggen dat ze het schandalig vond en we meer moesten geven. Mijn reactie was daarop dat ze dit echt niet kon maken en haar rol als reisbegeleidster volledig te buiten ging. Ik zei haar dat ze zeer onprofessioneel bezig was en ik verder niet in discussie ging. Uiteindelijk ging ze weer weg.

Vervolgens kwam ze voor een DERDE keer langs, dit maal met een zeer harde stem om ons uit te maken voor wrekken en dat we ons moesten schamen, dat er niet eens 10 euro van afkan. Dat we zo lang in zijn land zijn geweest, bij mensen die zo arm waren etc. Ze zei hierbij dat het haar niet uitmaakte dat het niet in haar rol als reisbegeleidster past en schreeuwde daarbij “en de hele bus mag dit horen”.
Toen wende ze zich tot Margot en riep naar haar: “ook jij moet je schamen”. De rest van de bus kroop van schrik achter zijn stoel, maar een aantal stond wel op punt van ingrijpen hoorde ik later. Al met al echt een wanvertoning van een reisbegeleidster van Summum. Die krijgt dus in ieder geval geen fooi meer!
Ik bepaal toch zelf wat ik met mijn geld doe en hoeveel fooi ik geef? Daar hoef ik naar haar geen verantwoording voor af te leggen. Wat een busrit weer.

Ohja, ze is ook nog een relatie begonnen met een reisgenoot. Beetje aan het knuffelen voorin de bus enzo. Dat kan toch niet!<< Vorige: Dag 19 - Snorkelen in Caye Caulker | >> Volgende: Dag 21 - Chichen Itza

Reacties

Er zijn nog geen reacties.