Nederland

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Nederland

Nog 6 weken tot vertek!

19-07-2009

Jaja, jullie lezen het goed, over 6 weken zitten Michiel en ik in het vliegtuig naar Mumbai! Vanuit Mumbai zullen we door het zuiden van India trekken, langs Goa, Bangalore en Mysore, de backwaters van Kerala en met diwali (lichtjesfeest) hopen we in Chennai te zijn!

Vanuit Chennai vliegen we dan naar Bangkok, waar we een kort uitstapje maken naar de River Kwai en de Birma spoorlijn. Dan trekken we snel door naar Laos, naar het Veld der Kruiken (klinkt saai en stoffig, en is waarschijnlijk ook erg stoffig, maar hopelijk niet saai!). Dan verlaten we Laos alweer, om het noorden van Vietnam te bezichtigen. We hopen Hanoi en de Halong Bay te bezichtigen. Vanuit daar vliegen we hoogstwaarschijnlijk naar het zuiden van Vietnam om Ho Chi Minh City te bezichtigen (je kunt ook met een directe trein, maar die doet er ruim 30 uur over!!!!). Vanuit Ho Chi Minh City trekken we door naar Phnom Penh in Cambodja waar we ons zullen verdiepen in de geschiedenis van de Rode Khmer. Daarna gaan we naar Angkor Wat (ook in Cambodja) en zullen we genieten van eeuwenoude bouwkunst. Daarna trekken we snel verder naar een Thais eilandje, om bij te komen van alle drukte en het gebackpack! En dan zijn de 3 maanden alweer voorbij!

Kortom, er staat veel op het programma. Gelukkig hebben we nog 6 weken voor de nodige voorbereiding. Zo moeten we nog een aantal visa regelen, nog eindeloze hoeveelheden zonnebrand, Deet (anti-muggenspul) en Imodium (tegen de Delhi-Belly) inslaan, onze garderobe vernieuwen en aanvullen (vervelend!), ons inlezen in alle do's en don'ts voor de verschillende landen, een EHBO-kit samenstellen, onze survivalvaardigheden opveizelen, Hindi leren, de plaatselijke flora en fauna leren herkennen en nog veel meer!

Benieuwd wat we onderweg allemaal meemaken? En of we ons aan het programma kunnen houden? Hoe deze blog in de gaten, ik hoop er ondanks de krakkemikkige internetverbindingen regelmatig op te kunnen posten.

Tot ziens!

Margot>> Volgende: De eerste week

Reacties

Wilma 29-07-2009
Ik verheug mij op ieder berichtje van jullie, want 3 maanden zonder jullie is wel erg lang hoor!

doei,doei,
WilmaWilma 31-08-2009
Gisteren heb ik Michiel en Margot, onze reislustigen, naar Brussel gebracht. Vanmiddag kreeg ik een sms'je dat ze goed zijn aangekomen en een hotel hadden gevonden. Ook al was het ochtend, ze moesten nog aan het avondeten beginnen. Dus dat zal smullen geweest zijn.
Als ik weer iets van ze hoor zal ik dat weer laten weten.

groetjes,
WilmaBas 02-09-2009
Ben benieuwd naar de eerste berichten...


Saskia 09-09-2009
poepie!! waar dan waar dan? hoe gaat het daar dan?
Kus