India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

De eerste week

05-09-2009

Ik heb iedereen een week in spanning weten te houden, maar op onze eerste dag in Goa hebben we dan eindelijk een internetcafe gevonden (en de tijd om daar eens rustig te gaan zitten typen).

Ik was vergeten hoe intens India kon stinken, op sommige hoeken in Mumbai stonk het zo naar kots/pis/koeienpoep/afval/? dat mijn eetlust spontaan verging.

Ik was vergeten dat het verkeer links rijdt en dat het echt even moeite kost om daarin te komen (op de stoep moet je zelf dus ook links gaan lopen).

Ik was vergeten hoe bijzonder de Indiers een blonde vrouw blijven vinden. Niet gek opkijken als jullie foto's van mij op internet terugvinden met allerlei Indiase mannen erbij! ik ben al vaak met Indiers op de foto geweest en sommigen denken slim te zijn door onopvallend (ahum) met hun mobiele telefoon een foto van ons te maken. Hihi.

Ik was vergeten hoe heerlijk het Indiase eten was. En wat hou ik toch van al die lekkere vegetarische prutjes die ze hier hebben! Heerlijk.

Ik was vergeten hoe goedkoop India was. Ik heb bijna geen baan nodig om in mijn onderhoud hier te voorzien ;)

Oke, genoeg sentimentele alinea's, nu wat we de afgelopen week beleefd hebben!

De heenreis, zondag 30 augustus, was best pittig, al met al waren we bijna 24 uur onderweg. De reis bestond vooral uit wachten op London Heathrow op de intercontinentale vlucht die ons naar Mumbai zou brengen.

Maandag kwamen we aan in Mumbai, waar de douane, swine flu control (jaja, ze willen ziektes duidelijk voorkome in India) en bagage erg snel verliepen. Die dag vooral besteed aan een hotel vinden (bij eerste hotel ' raak' ), wat basale boodschapjes doen (water, bananen) en wat bijkomen van de reis.

De volgende 3 dagen veel gedaan in Mumbai, een kleine greep uit de bezichtigingen en activiteiten:
- Gateway of India
- Florafontein
- Universiteit van Mumbai
- High Court
- Sint Thomas kathedraal
- Town Hall
- Leopold cafe & bar (waar westerse touristen worden gespot voor het figureren in Bollywood films, helaas geen scout aanwezig!)
- film gekeken in een oude cinema
- Prince of Wales Museum
- Jain tempel
- moskee die bij hoog water een eilandje in de zee wordt en dus alleen bij eb te bereiken is
- de dhobi ghats (grote wasplaats waar de bevolking uit de laagste kaste, of zelfs de kastelozen, de kledig uit de hele stad wast op ouderwetse manier, dus je kleding wordt eindeloos tegen een ruwe steen geslagen tot het vuil eruit is, en vaak ook al je knoopjes kapot zijn...)

We hebben ook nog een tripje naar Elephanta Island gemaakt, een klein eiland 10 kilometer uit de kust van Mumbai, waar 4 oude tempels zijn uitgehakt in grotten. Dat was echt ontzettend mooi en even lekker rustig vergeleken met het waanzinnig drukke Mumbai.

De laatste dag in Mumbai (donderdag) vond er ook nog een bijzonder festival plaats. Honderden beelden van Ganesha (die jullie waarschijnlijk wel kennen: de olifantengod uit het hindoeisme) werden naar de zee gedragen en daar in het water gegooid. Het was onwijs mooi om te zien, en ook weer bizar druk. Er waren duizenden en duizenden mensen op de been en iedereen liep af en aan naar het strand vanwaar de beelden te water werden gelaten. Sommige beelden waren zo groot als een carnavalswagen, maar er waren ook kleine beelden bij die uit familiealtaartjes kwamen. Echt heel bijzonder om dat mee te maken.

Gisteren moesten Michiel en ik vroeg op en hebben we een helse treinreis afgeled. 's Ochtends waren we erachter gekomen dat er ons prima hotel toch kakkerlakken rondscharrelden (onder en zelf OP het bed, ieks!). Die hadden we eerder niet gezien omdat we telkens pas na 8 uur opstonden, maar we moesten al om half 6 opstaan om de trein te halen.Een goed begin van de dag dus...

De trein is een prettig vervoersmiddel in India, ware het niet dat hij vaak erg langzaam rijdt. Onze trein had in eerste instantie al drie kwartier vertraging, terwijl we opstapten op het beginstation. Dat op zich is natuurlijk al bijzonder, maar tijdens de reis is de vertraging gegroeid van drie kwartier naar 2 en een half uur! Op veel stukken was het slecht enkel spoor en moest de trein wachten op een andere trein en dat liet soms even op zich wachten. Gelukkig zaten we met 3 jonge Belgische meisjes in de coupe dus we hebben nog wat small-talk toegepast om de tijd te doden (die meisjes deden trouwens aan ' couch surfing', iets wat wij later in de reis ook nog willen doen dus het was nuttig om even wat ervaringen te horen!).

Uiteindelijk kwamen we pas om half 11 's avonds in Margao aan, en vanaf daar moesten we nog een taxiritje maken van ongeveer 20 minuten voordat we in onze eindbestemming in Goa waren. Het was al zo laat dat we bij het eerste het beste hotel hebben aangeklopt en daar hebben overnacht. Het was echt een vies hotel, de lakens waren smerig, de deken was vochtig en de handdoeken waren al 20 jaar oud ofzo (het was dan ook het oudste hotel van het dorpje waar we verblijven: Benaulim). Vanochtend zijn we dan ook op zoek gegaan naar een beter hotel en we verblijven nu in een prachtige kamer voor veel minder geld. Jammer is het wel dat we in de moesson zitten. Dat hebben we een beetje verkeerd ingeschat (tot nu toe). De eerste twee dagen was het heerlijk weer met soms een buitje (af en toe zelfs uit een wolkloze hemel? heel apart natuurlijk), maar de rest van de dagen heeft het nagenoeg de hele dag geregend met af en toe een droog uurtje. We dachten zelf bij moesson meer aan Suriname of Mexico (voorspelbare buien of korte buien). We hopen dat het nog een beetje opklaart, want we zitten nog 4 dagen in Goa en Goa staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden.

Michiel en ik zijn trouwens ook verkouden geworden van de airco in de trein gisteren, dus we lopen een beetje te snotteren, niezen en hoesten. Net alsof we in een herfstig Nederland zijn dus!

De komende dagen zullen we wat dingen in de omgeving gaan bekijken en we willen ook fietsen huren en zelf een beetje rondrijden (lekker Nederlands). Donderdag zullen we vertrekken naar Hampi, en van daaruit zullen we een mooi tempelcomplex gaan bekijken. Maar alles op zijn tijd dus daar horen jullie nog over in het volgende bericht!

Liefs,
Margot<< Vorige: Nog 6 weken tot vertek! | >> Volgende: Van de kust naar het binnenland

Reacties

Joep en Paul 05-09-2009
Ha Margot en Michiel,

Phoe, we zijn al totaal uitgeput alleen van het lezen over julie wederwaardigheden !
Wij vinden het verslag erg leuk geschreven en kijken al uit naar het volgende !

Overigens, in Nederland is het práchtig weer ;)arno en erica 05-09-2009
Hallo ik hoop dat de volgende treinreis niet zo lang duurt. Verder hoop we dat jullie veel plezier
hebben van jullie reis. En trouwens hier bij ons in Dusseldorf is het ook mooi weer geen regen.wilma 06-09-2009
Gisteren begon ik me ernstig af te vragen wanneer ik iets van jullie zou horen. Maar het wachten is ruimschoots beloond! Een mooi verslag van de eerste week. Zo te lezen gaat het prima, op wat kakkerlakjes en wat regen na dan, maarja dat hoort bij het avontuur denk ik dan maar. Zolang ze maar niet in je rugzak zitten, want ze mogen graag meeliften....
Ik wacht weer in spanning af op jullie volgende verslag, veel plezier en laat maar snel weer wat horen.Sence 06-09-2009
Jeetje Jongens, jullie hebben 3 maanden he?! En al zoveel gedaan in 1 week! Wel fijn om van jullie te horen, het klinkt leuk/opwindend en te gek. Ik hoop dat jullie snel beter zijn en geen enge beesten meer (in bed) tegenkomen!
Snel weer schrijven! Dikke knuffel (en hier regent het inmiddels ook weer...)Joline 07-09-2009
Ha M&M!

Ik word nu al groen van jaloezie.. (hoewel je die kakkerlakken mag houden) Heel leuk verslagje en ik verheug me nu al weer op het volgende...

Geniet er elke minuut van! XSanne 09-09-2009
Joehoe,

Hadden jullie mijn mailtje nog gekregen?? Couch surfing? Is dat gewoon bij mensen thuis slapen ofzo?? Gaan jullie dan ook nog hitchhiken?? Haha dan wordt het gewoon een gratis reisje, als je ook nog bedeld om je voedsel ;-)
Nee hoor klinkt goed allemaal, wij maar werken en jullie maar lol trappen! IK wil oooooook weer weg! Geniet er maar lekker van...

-x-
SanCarmen 09-09-2009
Hee hallo Margot en Michiel, wat hebben jullie al veel gezien zeg maar er komt vast nog veel meer! Hoop dat de verkoudheid snel overgaat en je verder niet te veel last hebt van het eten daar! Have fun nog (hoef ik vast niet te zeggen maar toch...)

xxSaskia 12-09-2009
Lieverds! haha ik heb het berichtje toch gevonden! Wat een verhalen en wat hebben jullie al een hoop gedaan! Hebben jullie al veel foto's?
Leuk idee trouwens he dat couch surfen!!dat is toch dat je via internet adresjes kunt vinden en dan ook beoordelingen kan achterlaten ("fijn bed, maar wel raar dat de gastheer telkens erbij probeerde te kruipen" ;) ) Nog even in het kort (want ga je natuurlijk mailen) werkgroepen gaan goed en maandag begint mn BP.
Verder: geniet van alles om je heen en lekker bananen eten hihi en wees lief voor elkaar! Tot snel lieverdjes!