Indonesiƫ

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesiƫ

Dag 3 (zondag)

05-09-2010

Om 06.00u ging de wekker om vervolgens te ontbijten en nog even een duik te nemen. De dag begon lekker zonnig! Echt even genoten van het zwembad, want gezien het drukke programma voor de komende 2 weken in Java waren we bang er nog maar weinig gebruik van te kunnen maken. 12.00u werden we opgehaald om te vertrekken richting het vliegveld in Bali. Daar vertrokken we om 14.00u naar Jakarta. Als verrassing (vast en zeker door John geregeld-THANKS :-)) kregen we lekker te eten in het vliegtuig. Dit moet besteld zijn want er waren maar een paar mensen die bediend werden, en het eten stond op onze naam. Hadden wij totaaaal geeen problemen mee..

In Jakarta werden we opgehaald door onze gids 'Kiki', hij is tevens onze chauffeur voor de komende 2 weken in Java. En zorgt ervoor dat we uiteindelijk in Yogyakarta weer op het vliegveld gezet worden om terug naar Bali te vliegen.

We werden afgezet bij een 5 sterren hotel...WAT EEN LUXE!! Dat is nou vakantie...

De spullen in de kamer neergezet en op onderzoek uit in Jakarta, op zoek naar een internetcafe... tenminste dat was de planning. Maar WAT EEN DRUKTE!! Als je de straat over wilt steken moet je ontzettend veel lef hebben om maar gewoon te lopen terwijl er tientallen scooters en auto's in een vaart op je af komen, met de hoop dat ze wel op tijd zullen stoppen.

De mensen hebben weinig gevoel voor veiligheid. Complete gezinnen rijden door de straten op 1 scooter, achterop de moeder, om haar schouder de baby in een doek, voor haar een kind van ongeveer 4, daarvoor de vader en voorop staat nog het oudste kind van ongeveer 8. Kiki zegt dat er wel verkeersregels zijn in Indonesie, maar dat deze niet worden nageleefd. Er staat dan ook vrijwel geen consequentie op het overtreden van een regel.

Je kan rechts en links worden ingehaald.. men toeterd om te laten weten dat ze eraan komen. Daarnaast hangt er een stank van jewelste en smog.

Jakarta is zoals vrijwel alle reisbureaus zeggen, geen gemis als je dit overslaat. Op zich vonden wij het een hele ervaring om er geweest te zijn, maar 1 dag is dan ook echt genoeg. Het is haast niet te doen om te voet door Jakarta te lopen als 'Blanda' (blanke). Ze zeggen wel eens ' starende ogen zijn verliefd'... Nououou dan zouden er veel Indo's als een blok voor ons moeten vallen. Alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Wel begroeten ze allemaal heel vriendelijk met 'hallo'. Jaha.. gewoon hallo, er blijken ook heel wat Nederlandse woorden te zijn die ze in Indonesie dagelijks gebruiken (volgens Kiki) als: asbak! En hier wordt wat afgerookt. Ongeveer 80% van alle mensen in Indonesie rookt.

 

Nou we zijn dus na een 5 minuten alweer richting het hotel gegaan, hebben daar weer lekker baantjes getrokken en gegeten.<< Vorige: Dag 2 (zaterdag) | >> Volgende: Dag 4 (maandag)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Rondreis Java-Bali

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.