Indonesiƫ

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Indonesiƫ

Dag 5 (dinsdag) Jakarta-Bogor

07-09-2010

Op tijd opgestaan, in het zonnetje ontbeten. Dit was onze laatste n8 in Jakarta, vandaag hebben we als eindbestemming Bogor.

Met Kiki zijn we naar een terrein gereden waar velen plaatsen uit Indonesie miniatuur staan uitgebeeld. Erg mooi om te zien. Iedere plaats, als bijvoorbeeld de Papoea, hebben hun bijzondere kenmerken bij het bouwen van hun huizen en de aankleding ervan. De een gebruikt alleen maar bamboe, de ander ook baksteen, bij de een staat hun huis van de grond/op palen (ter bescherming tegen de dieren) bij weer een ander gebruiken ze ontzettend veel felle kleuren, enz.. Daar ter plekke konden we op de foto met een man van de Paoea's (foto: zie site) tegen ... Rupiah.

Toen zijn we naar een vogelpark gegaan, waarvan ook 1 foto op de site staat. Veel verschillende pardijsvogels, daarnaast ook vogels die voor ons vrij bekend zijn. En dat alles nog steeds onder een helder hemel en felle zon. De rit zette zich voort richting Bogor. Onderweg nog een stop gemaakt bij het paleis 'Buitenzorg' en de hierbij behorende Botanische tuin bewonderd. Deze wandeling moeten onderbreken omdat Jeanny zich niet helemaal lekker voelde.

Aangekomen bij een super mooi hotel 'HAPPY VALLEY', alleen de naam al daar wordt je vrolijk van. Dit hotel ligt midden in de natuur naast een waterval/rivier in de bergen. Het zwembad is ook omringd door natuur.

Ontzettend rustgevend. Het begon te onweren en heeft vervolgens tot de volgende morgen hard geregend. Dit weerhield ons niet een duik te nemen in het zwembad. Onder het afdakje aan het zwembad in een luie stoel gaan zitten luisterend naar de bui en genieten van het uitzicht. Linda in de avond gegeten (rijsttafel), Jeanny kon niet veel eten-buikgriepje.<< Vorige: Dag 4 (maandag) | >> Volgende: Dag 6 (woensdag) Bogor-Bandung

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Rondreis Java-Bali

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.