India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

Dag 10 - Benaulim

08-09-2009
Er staan nog 2 dingen op ons Goa to-do lijstje. De Markt in Margao en een dagtripje naar Old Goa. Dat laatste besluiten we vandaag te doen.

Ik begin de dag goed met een fruitsalade bij Palm Groove. De vitaminen kan ik wel gebruiken met mijn fikse verkoudheid en kriebelhoestje. Nadat we onze tanden hebben gepoetst in het hotel gaan we op weg naar Old Goa (een tripje voor 700 rupees + een bezoek aan een shop voor commissie). Na ongeveer een uur zijn we in Old Goa.

Old Goa bestaat vooral uit oude kerken uit de koloniale tijd. In de kerken is het lekker koel. Het is wel bijzonder dat er nauwelijks een gewoon dorp is, je loopt als het ware van ruïne naar ruïne zonder daartussen iets tegen te komen (afgezien van hordes - Indiase - touristen). Van alle kerken die we gezien hebben vonden we de ruïnes van de kerk van Sint Augustinus het mooiste. Daar waren we ook de enige touristen, dus we hebben er lekker rond kunnen dwalen en veel mooie foto's kunnen maken.

Verder hebben we gezien:
- De Se katedraal
- Basiliek van Bom Jesus
- Kerk van Sint Fransiscus de Asisi
- Kerk van Sint Cajetanus
Daarna hebben we de taxichauffeur gevraagd ons naar Panji te brengen om de kerk van de onbevlekte ontvangenis te zien. Deze witte kerk is erg beroemd en staat in elke reisgids.

De terugweg naar Benaulim voerde over idyllische wegen door het mooie Goa. 's Avonds hebben we heerlijk ontspannen gegeten bij Palm Groove, waar we ook leuk hebben gepraat met de ober. Nu een serie kijken en lekker slapen, dan ben ik morgen hopelijk beter?


<< Vorige: Dag 9 - Benaulim

Reacties

Er zijn nog geen reacties.