Suriname

Hoofdstad Paramaribo
Aantal inwoners 433998
Regio Zuid Amerika
Munteenheid Suriname Guilder (SRG)

Meer informatie over Suriname

Dag 2 - Paramaribo

21-03-2008

De eerste nacht heb ik best redelijk geslapen. In de koelkast lag genoeg te eten, dus ik at 2 boterhammen met hagel en vlokken. Lekker Hollands.
De douche heeft hier alleen koud water, maar dit is hier best te doen. Je wordt er goed wakker van. Hans en Wilma kwamen langs en we gingen met zijn alle langs de supermarkt. Ze hadden alleen nergens brood meer, waarschijnlijk omdat het goede vrijdag was. Er waren nog wel puntjes, die best lekker bleken.

We gingen ook nog kijken bij de Gijsbertus Basisschool, waar Sanne lesgeeft / stage loopt. Deze was nu dicht, omdat het vakantie is. Maar we mochten naar binnen van de bewaker. Het zag er mooi uit, goed verzorgd met mooie plantjes enz.
Langs de school stonden bankjes, en aan de andere kant van het schoolplein was het strafbankje. Ook was er een vlaggenstok, waar elke ochtend de vlag wordt gehesen terwijl het volkslied wordt gezonden.
Het schoolplein was overigens gewoon van zand.

's Middags hebben we gegeten bij "De Waag" langs de Suriname rivier. Eten was erg lekker. Voor 5 personen +- 125 SRD.
Onderweg kwamen we langs de palmentuin en Fort Zeelandia, maar daar gaan we later nog kijken. Ook liepen we over het onafhankelijkheidsplein.
De rest van de middag hebben we lekker in de zon gelegen bij het zwembad van het Royal Torarica Hotel. Straks gaan we eten bij een restaurantje in de wijk Blauwgrond (Mirosso?) .

 << Vorige: Naar Paramaribo | >> Volgende: Holi Phagwa in Suriname

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Suriname - Paramaribo

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's