Suriname

Hoofdstad Paramaribo
Aantal inwoners 433998
Regio Zuid Amerika
Munteenheid Suriname Guilder (SRG)

Meer informatie over Suriname

Fort Zeelandia en Paramaribo stad

25-03-2008

Vandaag zijn we naar Fort Zeelandia geweest. Daarbinnen zit het Suriname Museum. Het echte fort was nu het museum. Vroeger ook gevangenis en de decembermoorden hebben hier plaatsgevonden.
Het was een mooi gebouw en een mooie tentoonstelling. O.a. met oude foto's van hoe Paramaribo er vroeger uitzag en informatie over de migratie uit India.
Iets meer dan een uur rondgelopen, en er nog even wat gedronken.

Daarna de stad in. Die was erg druk en heet en er waren veel auto's. De winkels verkochten voor ons geen leuke kleding en de winkels zagen er van buiten niet erg uitnodigend uit. Het was geen succes en we gingen snel weer weg.
We belande op de markt, hier was ook een groot binnengedeelte, leuk om gezien te hebben.

Toen een erg lekkere vanille milkshake gehaald bij Tangelo. Dat was heel erg lekker. De rest van de middag bij het zwembad van het Royal Torarica Hotel gelegen.

's Avonds zijn we gaan eten bij de Braziliaan boven 't Vat (tegenover Royal Torarica). Dit was super lekker en heel betaalbaar (81 SRD voor 2 personen). Het was leuk omdat Margot een beertje Braziliaans kon spreken met de serveerster. Dat deed ze heel goed!

Zelf een taxi gebeld om ons naar Schietbaanweg 27 te brengen (6 SRD).<< Vorige: Nieuw Amsterdam en Dolfijnen | >> Volgende: Paramaribo Zoo

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Suriname - Paramaribo

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's