Suriname

Hoofdstad Paramaribo
Aantal inwoners 433998
Regio Zuid Amerika
Munteenheid Suriname Guilder (SRG)

Meer informatie over Suriname

Holi Phagwa in Suriname

22-03-2008

Vandaag was weer een heerlijke dag. We werden rond 7 uur wakker en zijn daarna nog even blijven liggen. We hebben gedoucht en ontbeten en onze mail gecheckt op de huis computer die hier staat.
Rond 10 uur namen we de taxi naar het Royal Torarica Hotel. We haalden Hans en Wilma op en gingen naar de palmentuin. Daar was de voorbereiding gaande voor het Holi Phagwa feest. Dat zou 's middags zijn. De palmentuin was mooi, vol palmen uiteraard, hele hoge. Het was een leuk parkje om in te wandelen.

We wilden daarna niet meteen bij het zwembad gaan liggen. Dus liepen we verder langs Fort Zeelandia en de Suriname rivier.
We besloten de binnenstad in te gaan, ook al was daar alles gesloten vandaag. Daardoor was het wel heel erg rustig. Het waren brede straten, soms met bomen en mooie oude koloniale gebouwen.

We liepen naar de bekende plek waar een moskee en synagoge vredig naast elkaar staan.
Op de terugweg kwamen we uit bij het kerkplein, daar begon een tropische regenbui. Maar dat was niet erg, we konden een beetje schuilen en het was zo warm dat nat worden niet erg was.

Terug bij het Royal Torarica Hotel gingen we even bij het zwembad liggen. Van het zwemmen werden we weer lekker fris. Rond drie uur gingen we terug naar de palmentuin voor de viering van Holi Phagwa. Daar aangekomen werden we meteen ondergegooid met poeder door huisgenootjes van Sanne. We kochten dus ook maar twee flesjes poeder om iedereen terug te poederen. Het was heel gaaf om mee te maken en we hadden erg veel lol. Aan het einde zagen we er heel kleurrijk uit! Een taxi kwamen we natuurlijk niet meer in, dus liepen we naar huis. Eenmaal thuis moesten we flink douchen om ons schoon te krijgen, het water werd er helemaal roze van.

Voor we gingen eten hebben we nog een wandeling gemaakt naar de Zoo. Dat was ongeveer 10-15 min lopen langs een grote begraafplaats, schietbaan en arme houten huisjes.

We gingen eten bij "Zus en Zo". Het was heel erg lekker. Zeker aan te raden.
Morgen gaan we naar de Colakreek.<< Vorige: Dag 2 - Paramaribo | >> Volgende: Colakreek - Suriname

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Suriname - Paramaribo

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's