Suriname

Hoofdstad Paramaribo
Aantal inwoners 433998
Regio Zuid Amerika
Munteenheid Suriname Guilder (SRG)

Meer informatie over Suriname

Paramaribo Zoo

26-03-2008

Vandaag stonden we al vroeg (10.00 uur) bij de dierentuin. Precies toen hij openging. Er zat nog niemand in het hokje, maar na 2 minuten wachten kwam er iemand. Entree was 4 SRD per persoon, dat is ongeveer 1 euro. Koopje dus!

De dierentuin was erg leuk. Er waren dieren die je in Nederlandse dierentuinen niet ziet, zoals een Pikkende Agressieve Blasman. Ook waren er leuke slingeraapjes die hun staart gebruikten om mee te slingeren, een soort 3e arm.

Bij de slangen stonden levende kleine kuikentjes heel zielig te piepen, omdat ze bang waren om opgegeten te worden door de grote slangen in het hok. Dit was wel een beetje zielig om te zien. Maarja, zo gaat dat!

De dierentuin was niet zo groot, iets meer dan een uur rondgelopen. Maar wel erg leuk.

Naast de dierentuin en om de dierentuin heen lag een jog-baan / cultuurtuin. We volgden het pad en kwamen terecht in mooie haast ongerepte natuur. Het was een mooie wandeling, voornamelijk in de schaduw van de hoge bomen. Dat was wel prettig want de zon scheen flink!

We lieten ons ophalen bij de schietbaan / shootingrange aan het einde van de schietbaanweg. Met de taxi gingen we naar de Ready Tax om souvenirs te kopen. O.a. een magneetje, sambaballen, pen, etc. Het is een goede winkel voor souvenirs.

Na onze inkopen zijn we naar het Royal Torarica gegaan om te zwemmen.

's Avonds gingen we naar Broki om te kijken naar de Salsales. Je kunt er erg mooi zitten aan de Suriname rivier. Erg grappig allemaal Nederlandse stagiaire meisjes en maar een paar Surinaamse jongens. Voor Surinaamse jongens is het een manier om in contact te komen met Nederlandse stagiaires, dat schijnt status te hebben?

Naast Broki zit de "De Waag". Hier hebben we gegeten. Was lekker, maar de lasagne is niet aan te raden.<< Vorige: Fort Zeelandia en Paramaribo stad | >> Volgende: Paramaribo, rust in de Palmentuin

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Suriname - Paramaribo

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's