Nederland

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over Nederland

En weer terug in het BITTERKOUDE Nederland

29-11-2009

Na 3 maanden rondreizen door India en Zuid-Oost Azië zijn we na een lange, lange vliegdag weer in Nederland. En wat is het hier koud! En wat is het lekker om in je eigen bedje te slapen, zelf te bepalen wat en wanneer je eet, om weer eens boodschappen te doen bij de hemelse AH! Je realiseert je pas hoe goed je het eigenlijk hebt als je het zo lang zonder alle bekende, vertrouwde dingen in je leven moet stellen.

Omdat ik jullie allemaal al zoveel verteld heb door middel van deze verslagjes (dank jullie wel voor het lezen van al mijn uitgebreide verslagjes en voor de reacties, zo voelde ik me toch een beetje verbonden met thuis!), vind ik het moeilijk om 'in real life' uit mezelf verhalen te vertellen. Want: wat willen jullie weten? Waar begin je, als je 3 maanden weg bent geweest? Verder merk ik dat het voor mij vooral leuk is om alle slechte dingen te vertellen (de vieze kamers en straten, de vieze mensen, de busreizen die zo zwaar konden zijn, het eten, de kakkerlakken), terwijl we het echt héél leuk hebben gehad. Maar zo schep ik natuurlijk wel een verkeerd beeld.

We hebben zoveel moois gezien, zoveel leuke dingen gedaan en zoveel geleerd. We hebben het zo leuk gehad met elkaar. Tempels, stranden, boottochtjes door mooie landschappen, busreizen door de bergen, rotsformaties in de Halong Bay, de ruïnes van Angkor, de Vlakte der Kruiken, grotten... Het was allemaal mooi (de 6000+ foto's die we gemaakt hebben spreken daar ook voor) en leuk en bijzonder en adembenemend en gewoon geweldig. We hebben gezwommen in mooie zeeën, gevliegerd, lange wandelingen gemaakt, bergen beklommen. We zijn naar de kapper geweest, hebben gesnorkeld, hebben veel musea, paleizen en andere gebouwen bezocht. We zijn 3 maanden bezig geweest met alles behalve thuis. En dat was heerlijk.

De landen vonden we allemaal prachtig, en we zouden deze reis zo nog een keer maken. Het is niet voor te stellen dat we vorig jaar september zo aan het twijfelen waren of we dit moesten gaan doen, of we 3 maanden weg moesten gaan. Maar ik kan het iedereen aanraden, er is geen beter moment dan nu en het is zo'n mooie, bijzondere ervaring!

En toch, van al die landen die we gezien hebben was India niet alleen het meest vieze en drukke land, het was ook het land waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Ook deze keer waren we blij dat we er weg waren, om minder dan een week later al het gevoel te krijgen: India was het leukst! Ambivalente liefde...

Verder wil ik Wilma en Sanne en Erica en Arno, en natuurlijk Eva, Mira en Saskia superbedanken voor de gezellige, fijne, onverwachte ontvangst op Brussel! Wat een lieverds zijn jullie, en wat een giga-spandoek! Heel erg leuk :)<< Vorige: De ruïnes van Angkor en Het Grote Genieten | >> Volgende: Dag 1 en dag 2: Reisdag Brussel-Londen-Mumbai

Reacties

Paul 29-11-2009
Wij zijn blij dat jullie heelhuids terug zijn en het zo fijn hebben gehad. Wij nodigen jullie graag uit rond de Kerst en zijn ook benieuwd naar de foto's.

Liefs van papa en Joepwilma 29-11-2009
Ach gelukkig toch nog een afsluiting, ik moet nog een beetje afkicken van het surfen naar reisverslagje. Ik zal het missen! Maar ik ben heel blij dat jullie het zo fijn hebben gehad, maar bijna nog fijner vind ik het dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Want als thuisblijver maak je je daar natuurlijk wel wat zorgen over.


Nevin 29-11-2009
Geweldig dat jullie het leuk hebben gehad!! Het is inderdaad heel fijn om weer thuis te zijn.. Oost west thuis best!! En nu kunnen jullie genieten van ditkoude kikkerlandje:p