Egypte

Hoofdstad Cairo
Aantal inwoners 69536644
Regio Afrika
Munteenheid Egyptian Pound (EGP)

Meer informatie over Egypte

Dag 8 - Caïro - Amsterdam

06-01-2008

Van kwart voor 7 tot kwart voor 12 hebben we heerlijk kunnen slapen. Dat heeft ons echt goed gedaan. We pakken onze tas in, poetsen onze tanden en gaan beneden in de lobby zitten. Langzaamaan komt de hele groep samen en de busjes zijn ook al gearriveerd. We vertrekken naar het vliegveld. Dat is nog best een eind rijden.

Inchecken gaat soepel en daarna hebben we nog een flinke tijd over om...te wachten. De winkeltjes zijn nog open om 2 uur 's nachts, iets wat ik best opmerkelijk vind. Het wachten gaat eigenlijk snel voorbij en dan mogen we gaan boarden. De hele ruimte zit al vol, maar de bussen naar het vliegtuig zijn er nog niet. We gaan in de ruimte ernaast zitten, waar het nog vrij rustig is. Na een korte tijd mogen we de bussen in die ons naar het vliegtuig brengen. Dit keer heeft elke stoel een eigen schermpje, iets wat de vorige keer niet zo was. Ik verzet mijn stoel, doe mijn oordopjes in en probeer te slapen, wat me twee uur lang redelijk lukt. Daarna ga ik Harry Potter 5 kijken, maar helaas landen we halverwege de film. Toch ben ik blij dat we weer in Nederland zijn. We landen op de polderbaan en het duurt even voor we bij de gate zijn. Ik ben blij dat je in Nederland vrijwel altijd landt aan een slurf!

Vanuit de gate kunnen we zo langs de douane doorlopen naar de bagageband. Hier moeten we jammer genoeg een half uur wachten op onze bagage, maar gelukkig kunnen we alvast een treinkaartje kopen, handig! Onze tassen komen als een van de eerste op de band en na vluchtig afscheid te hebben genomen van de groep gaan we naar het station. Het laatste deel van de reis is misschien wel het vervelendst, in de kou wachten op een trein, overstappen en dan nog 4 trappen op met onze tassen. Maar ik ben maar wat blij als ik weer thuis ben! Nu snel foto's bekijken en nagenieten van de reis en al het moois wat we hebben gezien.<< Vorige: Dag 7 - Caïro

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Rondreis Egypte kort

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's