China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

De vliegreis

30-07-2004

We zijn onderweg, eindelijk. We werden naar Schiphol gebracht met de auto, iedereen was een beetje zenuwachtig.

Als eerste moesten we onze paspoorten ophalen bij de balie van de reisorganisatie, deze waren voorzien van een mooi visum, dus konden we China in. Je kan je visum ook zelf regelen bij de Chinese ambassade, maar omdat we daar geen tijd voor hadden, hebben de het door de reisorganisatie laten doen.

Het inchecken ging goed en er was geen grote rij. Helaas konden we niet met zijn vieren naast elkaar omdat het hele vliegtuig al volgeboekt was. Omdat niet iedereen dezelfde achternaam had was één persoon totaal ergens anders geplaatst. De incheckmevrouw was zo aardig om haar te verplaatsen naar één rij achter ons.
We vliegen met een Boeing 777 met de volgende indeling:
3 – 4 – 3

Voor het opstijgen zei mijn broertje (die voor het eerst vloog) dat het hem wel leuk leek als het zou regenen tijdens het opstijgen/landen. Toen wij opstegen begon spontaan de airco boven zijn hoofd te lekken en kreeg hij zijn regen. China Southern Airlines kwaliteit!
Het vliegtuig is verder wel goed. Iedereen heeft een eigen LCD TV met films en radio en een GPS kanaal zodat je ziet waar je bent en hoe snel je gaat.

Zojuist hadden we een mooi uitzicht op de maan, we zaten zegmaar boven de maan en moesten naar onderen kijken om hem te zien. Aan de andere kant van het vliegtuig was de zonsondergang nog bezig en aan de kant van de maan was het al helemaal donker.

De lichten zijn nu uitgegaan en iedereen gaat slapen. Dat ga ik ook maar proberen.<< Vorige: Inleiding | >> Volgende: Aangekomen in Beijing

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.