China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

Het plein van de hemelse vrede

04-08-2004
Er stond vandaag weer een heel dagprogramma voor ons klaar. Het was super lekker weer buiten (helemaal blauw en een klein beetje wind). We vertrokken met onze bus naar het plein van de hemelse vrede. Hier hebben we nog wat foto's gemaakt omdat de lucht nu zo mooi was.

Van het plein liepen we naar de Verboden Stad die er achter ligt. Dit was echt super groot. Er moest natuurlijk plek zijn voor alle vrouwen van de keizer (Concubines). Elke avond koos de keizer een meisje om mee te slapen (jonge meisjes van 18). Het eerste meisje dat zwanger werd en een zoon kreeg was de gelukkige. Haar zoon was de opvolger van de keizer.
Onze lunch was Chinees eten in het Chinees geschiedenis museum. De theekopjes waren erg mooi, maar helaas niet te koop.


Toen gingen we even kijken bij een parelfabriek. Ze maakte daar mooie dingen van parels, die je uiteraard kon kopen. Ze gaven ook uitleg over hoe ze de parels verkregen. Ze maakten een zoetwater oester voor ons open waar 23 parels in zaten. Daar kregen we er allemaal één van.
Tenslotte bezochten we de tempel van de Hemel. Hier kwam de keizer bidden voor een goede oogst. Dit complex lag ook midden in de stad en was ook heel groot. Dat is wel bijzonder in zo'n drukke stad. De tempel en alles er omheen was wel in dezelfde stijl als de verboden stad.

Iedereen is best wel moe. Dat merk je omdat iedereen sneller geïrriteerd en boos is. Maar verder is het nog erg gezellig en leuk.

We hebben gegeten bij de Pizza Hut. Toen we klaar waren met eten bij de PizzaHut stond er een zwerfmeisje (van 12 ofzo) voor het raam te wijzen naar ons pizza. Toen besloten we een doggybag te vragen om onze pizza in te doen. Buiten gaven we onze overgebleven pizza aan dat meisje. Ze vroeg nog om geld maar dat kreeg ze niet, wel de pizza. Uiteindelijk was ze er volgens mij wel blij mee want ze begon er meteen van te eten.

Morgen naar het zomerpaleis!


<< Vorige: Tempels | >> Volgende: Beijing zoals Beijing is

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's