China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

Aangekomen in Beijing

31-07-2004

Slapen in het vliegtuig lukte niet helaas. Dus het was best wel afzien. Ook omdat er niks leuks was op de video kanalen, enkel Chinese films en een slechte Hollywood film.

Tijdens het landen zat ik bij het raam. Het was super mooi weer, maar om Beijing zag je een grote grijze smogwolk.

Ons hotel is verder heel erg mooi en we hebben een Chinees als reisleider die redelijk Nederlands spreekt. Hij heeft ons vanavond geïntroduceerd in het lokale Chinese eten en dat was echt heel erg lekker. We zaten met z'n 12en rond de tafel en in het midden stond een grote glazen plaat die kon draaien. Daar kwamen de gerechten op zodat je er makkelijk bij kon. We kregen super veel vlees/vis/rijst/drinken/bijzondere dingen en het was maar 66 euro totaal voor 12 personen. Mooi toch?

Daarna zijn we nog naar een groot park gegaan en dat was wel fijn rustgevend. Leuk om de lokale Chinese bevolging te zien die allemaal staan te dansen op Chinese muziek in het park.

Door de effecten van de jetlag gaan we vroeg slapen. Morgen hebben we nog veel te zien.
Voor we gaan slapen test ik mijn mobiel en gelukkig: opladen werkt in de Chinese stopcontacten en ook mijn smsjes komen aan in Nederland.<< Vorige: De vliegreis | >> Volgende: Beijing ontdekken...

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's

Nog geen foto's bij dit verslagje toegevoegd.