China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

Beijing zoals Beijing is

05-08-2004

De vakantie komt alweer bijna ten einde. 's Ochtends zijn we eerst naar het zomerpaleis van de keizer gegaan. Hij gebruikte dit als zomerpaleis omdat het daar gemiddeld 8 graden koeler is. Het was weer een gigantisch park met een groot meer. Met een marmeren brug met 17 bogen kon je bij het eiland komen waar de keizer verbleef. Zeventien, omdat dan van het begin of eind naar het midden altijd de 9e boog de middelste is, en dat is weer een heilig keizerlijk getal.

Wij namen echter een andere route langs het meer. Je kon ook nog een heuvel op met hele steile trappen waar boven een soort van tempel was. Uiteraard hebben we dat gedaan en weer veel foto's genomen.


Na even uitgerust te hebben op de hotelkamer gingen we naar de antiekstraat om nog wat souvenirs te kopen. Elke keer weer flink afdingen. We hadden weer veel gekocht en ik begon me wel af te vragen of het allemaal zou passen. Terug in het hotel bleek dat het toch wel erg krap ging worden.
Dus op naar de zijdemarkt om nog een reistas te kopen voor mij, die wilde ik sowieso al hebben. Het was wel grappig dat we op de zijdenmarkt weer een verkoopster tegen kwamen waar we de vorige keer bijna ruzie mee hadden over schoenen van 70 yuan. Ze herkende ons nog, wat niet verwondelijk is voor 4 blonde westerlingen.

Na het eten bij de Mac (waar ze nummers van de vengaboys en 2 unlimited draaiden!) gingen we met de metro naar het grote plein om onze vakantie goed af te sluiten. Er hangt daar een hele fijne sfeer (behalve als er 4 verkopers om je heen staan omdat iemand iets wil kopen voor een te lage prijs).

Weer een aantal Chinezen wilden met ons op de foto, dat is ook grappig. We hebben uiteindelijk nog een vlieger gekocht voor 3 yuan (30 cent) waar hij mee ging vliegeren. Veel mensen doen dat daar.

Er kwamen drie aardige verkopers bij ons zitten en één kon wel redelijk Engels. Daar hebben we een hele tijd mee gepraat. Dat was erg leuk en het is fijn dat iedereen zo vriendelijk is. Eén verkoper had een vlieger van wel 100 meter lang met om de meter een kleine vlieger. Daar mochten we gewoon mee vliegeren en later mochten we hem zelfs hebben. Maar toen gingen we al naar het hotel. Ik heb er een hele tijd mee gevliegerd en het was de langste vlieger van heel het plein! Het was een mooie afsluiting van de vakantie.<< Vorige: Het plein van de hemelse vrede | >> Volgende: De terugreis

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's