China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

De grote muur

02-08-2004

Vandaag ging de wekker om 06.30 omdat we naar The Great Wall gingen. Op de heenweg maakten we eerst een stop in één of andere staatsfabriek waar ze dingen maakten van een soort steen (jade). Na een rondleiding en uitleg wilde ze dat we dingen gingen kopen, ze lopen continu achter je aan en de prijzen zijn hoog.


De Chinese muur is wel super gaaf. Het was jammer dat we naar een heel commercieel stuk gingen en eerst langs 30 hello-hello/look-look winkeltjes moesten. De muur zelf krioelde van de toeristen, wat een beetje extreem was. Wij namen de moeilijke kant, in de hoop dat het rustiger zou zijn, maar het was nog steeds druk. Het was op sommige plekken echt onwijs stijl en dus heel zwaar om te beklimmen. Wel was het heel mooi om die machtige muur door de bergen te zien. Op het hoogste punt, bij een wachttoren, gingen de meeste mensen terug.
Ik ging nog een stuk verder omdat daar vrijwel geen toeristen meer waren, even alleen van de Chinese muur genieten en wat leuke foto’s maken.


Na de muur zijn we naar de ming-graven geweest. Dit was wel mooi om te zien en ik ben weer wat meer te weten gekomen over de cultuur van China met haar keizers. Tussendoor zijn we nog wezen lunchen bij een staatsbedrijf en 's avonds moesten we nog naar een staatsfabriek + giftshop. Eerst zie je hoe de mensen werken onder zielige omstandigheden en daarna kom je in de winkel waar kroonluchters hangen en alles van goud is en mooi. In de megagrote winkel staan tientallen meisjes je op te wachten, die de hele dag niks te doen hebben, om je spullen te verkopen...
De hello-hello winkeltjes zijn ook echt erg. Ze doen alles om je iets te verkopen. Komen soms 50 meter achter je aanlopen om dan te zeggen dat je laatst genoemde prijs toch ok is. Ze zijn dus al lang blij als ze iets verkopen, kan je nagaan hoe hopeloos het is. Logisch ook als er naast je 20 winkeltjes zitten die hetzelfde verkopen...

Morgen gaan we twee tempels bezoeken.
Nu eerst douchen en slapen.<< Vorige: Beijing ontdekken... | >> Volgende: Tempels

Reacties

Michiel 28-10-2007
Ja de Chinese Muur is erg mooi!


Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's