China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

Tempels

03-08-2004
Na het ontbijt vertrokken we om 08.30 naar de Lamatempel. Dit is een Boeddhistische tempel midden in de stad. We kregen uitleg over de boeddhistische rituelen etc. De tempel was erg mooi en we hebben er heel wat foto's gemaakt. Er werd ook veel wierook verbrandt, wat we daar ook gekocht hebben.

Na deze tempel gingen we naar een andere tempel, de Confucius-tempel. Deze lag op loopafstand en was ook erg groot en mooi. Na door een stuk of 4 tempelgebouwen te lopen kwam je bij de laatste en grootste. Hier stond een beeld van wel 35 meter hoog en heel breed, helemaal gemaakt uit één boomstam. Toen dit af was, is het gebouw er om heen gemaakt (dat was trouwens de Lamatempel, niet de confucius... soms wordt het even te veel).


Hierna zijn we met z'n vieren naar de zijdemarkt gegaan en hebben we alweer veel spullen gekocht. Het is gewoon zo goedkoop! En het afdingen is wel grappig.

Nadat we de spullen in het hotel hadden gedropt gingen we naar het Bahai park. Dit was het winterpaleis van de keizer. We hebben lekker rustig gewandeld en genoten van de natuur. Ons geld was op, dus we namen de taxi naar een mega groot winkelcentrum omdat je daar kon pinnen en we er sowieso heen wilden. In die straat stonden echt 8 warenhuizen naast elkaar die allemaal minstens zo groot waren als de Bijenkorf. De eerst waar we ingingen was zeker wel twee keer zo groot. Het was het paradijs voor vrouwen, allemaal kleding en nog goedkoop ook. Er was zelfs een hele verdieping vol met oorbellen. Het was ook niet echt één winkel, elk gangpad was een miniwinkel met een eigen verkoopster waarbij je kon afdingen. Uiteraard weer veel gekocht.

Morgen naar de verboden stad!


<< Vorige: De grote muur | >> Volgende: Het plein van de hemelse vrede

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's