China

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over China

Beijing ontdekken...

01-08-2004

We zijn ‘s ochtends vroeg op stap gegaan. Eerst ontbeten in het hotel. Daarna naar de antiekstraat, daar verkopen ze…. antiek :P duh. Het was een mooie plek om al wat souvenirs te kopen. Ook kwamen we voor het eerst in aanraking met het afdingen. In het begin ging dat nog erg moeizaam, maar later toen we naar de zijdestraat gingen lukte het beter.

Op de zijdemarkt verkopen ze merkkleding voor heel weinig! We hebben onwijs veel gekocht. Zelf heb ik een Northface winterjas en twee dieseltruien en 5 polo's. De 5 polo's waren maar 100 yuan, ongeveer 10 euro. Niet normaal meer. Soms begonnen ze te verkopen voor 800 yuan, maar werd het uiteindelijk na afdingen minder dan 200 of zelfs 100.


Tussendoor zijn we ook nog naar de drumtoren en klokkentoren geweest. Dit is het middelpunt van de oude stad. Ze waren net bezig met een opvoering van het trommelen, dus we moesten als een gek die toren opklimmen. Het was wel erg cool om te zien en boven had je een mooi uitzicht over de stad.


's Avonds zijn we nog naar het plein van de hemelse vrede geweest. Dit is écht super groot, er kunnen wel 1 miljoen mensen op. Vroeger stond Mao daar naar de militaire parade te kijken.
In China zijn wij blonde Nederlands echt een bezienswaardigheid. Mensen kijken ons na, vragen soms of we met ze op de foto willen, komen zomaar met ons praten of nemen stiekum een foto van ons in de KFC. Dat is wel super grappig.

Op het grote plein gingen we 's avonds even in het gras zitten, aan de rand omdat je niet echt op het gras mocht. Toen kwam er een meisje van 11 met haar vader naast me zitten om met mij te praten in het Engels. Ze kon best goed Engels en woonde in Beijing en kwam wel vaker op het plein. Het Engels had ze op school geleerd, haar vader kon geen Engels. Toen in het gras is waarschijnlijk mijn mobiel uit m'n broek gevallen. Helaas :(

Morgen naar de Grote Muur!<< Vorige: Aangekomen in Beijing | >> Volgende: De grote muur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: Beijing - China

Andere verslagjes van deze reis:Foto's