India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

Aankomt in Mumbai

31-08-2009

Op het vliegveld van Mumbai ging alles heel makkelijk. Eerst moesten we langs een Mexicaanse griep controle. Daar moesten we een ingevuld formulier inleveren en zeggen dag we de afgelopen 6 dagen geen griep hebben gehad. Daarna door de paspoort controle waar bijna geen rij stond, omdat er veel balies open waren.

Toen wachten op de bagage, die kwam ook redelijk snel. Uit mijn bagage pakte ik mijn open schoenen, omdat het buiten vast warm zou zijn. De weersverwachting in het vliegtuig naar Mumbai stond namelijk op HOT.

Na de bagage claim stond er nog een rij voor de X-ray van de bagage, maar we werden uit de rij gehaald, want dat was niet nodig voor ons. We mochten gewoon doorlopen. Toen nog een strookje van een formulier inleveren en daar zagen we de prepaid taxi counter al. Maar we hadden nog een geld, dus we liepen door, op zoek naar een ATM. Die was er ook een stukje verderop, 5000rs gepind.

Bij de prepaid taxi counter koste een ritje naar ons hotel 380rs. Dat was inclusief onze bagage. De rit was iets minder dan een uurtje en we deden goede indrukken op van Mumbai, drukte, warm, leven op straat, armoede, sloppenwijken etc.

Uiteindelijk kwamen we aan bij Hotel New Bengal. Dit hotel had ik op het oog na wat doorspitten op internet. Er werd ons gezegd dat de double room with bathroom niet meer beschikbaar was, maar wel nog de gedeelde badkamer (goedkoper). De kamer was klein en het zag er gehorig uit, dunne wanden en boven de deur was gewoon open en geen ramen. Het toilet en douche zag er ook een beetje vies uit. Maarja, het moest maar.
Beneden vroeg ik wanneer de kamer met badkamer weer beschikbaar was en dat we 4 nachten bleven. Toen was de luxere kamer wel opeens nu al beschikbaar. Deze kamer zag er een stuk beter uit. Schone wc en douche, een fan (geen airco) en minder gehorig. Deze namen we dus! En dat voor 1150rs per nacht. Best duur, maar voor Mumbai is het een van de goedkoopste. Het was ook nog inclusief ontbijt.

Op de kamer even opgefrist en toen zijn we water en bananen gaan halen. Water 15rs en 4 bananen voor 10rs. Goedkoop! Terug op de hotel kamer viel ik continu half in slaap, ik was super moe van de weinige slaap in het vliegtuig.

Rond half 6 was ik eindelijk zover dat we even wat gingen zoeken voor het avondeten. We hadden Mocambo cafe op het oog, de beschrijving in de LP klonk goed. De taxi chauffeurs wisten echter van niks, we werden ergens in de buurt gedropt nadat hij het had gevraagd aan 4 personen. Maar eenmaal daar kon niemand het ons vertellen. Na een tijdje ronddwalen kwamen we een lokaal eettentje tegen. Daar hebben we toen gegeten, super goedkoop en best lekker! Ik had een soort gefrituurd deeg met daarin groenten en kaas enzo. Margot had een Dal. Beetje gemixt en had was goed eten voor die avond.

Terug in het hotel eerst een CSI NY gekeken op de laptop en toen geprobeerd te slapen, maar toen lukte het opeens niet meer zo goed. Heb nog lang wakker gelegen.<< Vorige: Vertrek vanaf Brussel | >> Volgende: Dag 3, de eerste echte dag

Reacties

Er zijn nog geen reacties.