India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

Dag 10 Old Goa

08-09-2009

Weer heerlijk geslapen in ons eigen Star of the Sea resort. ’s Ochtends gegeten bij Palm Groove, heerlijke bananen lassie en gewoon toast, Margot had vers fruit en Chai. Totaal maar 100rp! Dat is 1 euro 60 ofzo.

Wat zouden we vandaag gaan doen? Het leek ons leuk naar Old Goa te gaan. Dit was vroeger de hoofdstad van Goa, nu is dan Panjim. Met de taxichauffeur die al de hele week naar ons vraagt gingen we onderhandelen. We kwamen uiteindelijk uit op 700rp en 1 shop bezoeken (zodat hij coupons krijgt etc).

We reden weer in een luxe auto. Onderweg nog wel een vriendin van hem opgepikt, die ook mee reed. Beetje vreemd. Maar geen probleem voor ons.

Aangekomen in Old Goa was het heel anders dan ik had verwacht. Ik dacht een oud dorpje te zien, maar het waren gigantische kerken bij elkaar. Je kon de kerken van binnen bekijken en in 1 van de kerken lag nog een heilige opgebaard.

Ook was er 1 kerk die helemaal ingestort was en nu een ruïne was. Die vonden we het leukst. Hij lag boven op een heuvel en er was verder niemand anders. We konden lekker rondbanjeren door de ruines en mooie foto’s maken.

Totaal zijn we 3 uur in Old Goa geweest. In onze reisgids stond ook nog een foto van een mooie witte kerk, de kerk van de onbevlekte ontvangenis. Maar die was in Panjim. We vroegen onze chauffeur of we daar ook heen konden. Na wat twijfelen wilde hij het wel doen als we dan naar nog een shop gingen. Ok hoor!

Eerst gingen we naar een shop, beetje rond gekeken. Ze hadden er zelfs diamanten. Maar veel te duur voor ons. Het is wel vreemd om door zo’n winkel te lopen en net te doen alsof je geïnteresseerd bent maar eigenlijk toch niks wil kopen. Nouja. Uiteindelijk kreeg hij niet eens een coupon omdat het off season was. Zo zijn we naar nog 2 shops geweest. Drama.

Het kerkje zelf was wel mooi om te zien, even wat foto’s gemaakt. Je kon er niet in, maar dat was niet erg. Het ging meer om de buitenkant. Wat wel grappig was, was dat er buiten de kerk allemaal touwen hingen om de kerkklokken te luiden. Daarnaast hing een bordje met “Please do not ring the bells”. Nice!

De terugreis voerde ons weer door de mooie natuur van Goa. Uiteindelijk om 5 uur weer bij het hotel. Even gerelaxt en toen Strepsils gehaald en gaan eten bij het Palm Groove Resort (ja zelfde als ’s ochtends, maar daar hadden we ’s avonds nog niet gegeten).

Ik had een heerlijke spaghetti met kip en championsaus. Super lekker en alles opgegeten. Als toetje kregen/namen we gefrituurde banaan en ananas. Dat smaakte ook goed!

We waren de enige gasten in het restaurant. Soms best depri om te zien, maar wel nog leuk even een praatje gemaakt met de ober. Dat is dan wel weer leuk. Uiteindelijk was de rekening 360rp en we hebben 400rp gegeven.

Morgen is alweer de laatste dag hier in Goa.


<< Vorige: Dag 9 Goa en de Spice Farm | >> Volgende: Dag 11 Laatste dag Goa

Reacties

Er zijn nog geen reacties.