India

Hoofdstad
Aantal inwoners
Regio
Munteenheid

Meer informatie over India

Dag 6 Trein naar Goa

04-09-2009

We zitten nu in de trein naar Goa. In de “coupe” naast ons zijn net luidruchtige mensen gekomen. Beetje jammer. Verder is het een goede treinreis. We zitten met 3 Belgische meisjes en hebben ruimte zat.

Eerst hebben we even geslapen, omdat we er vroeg uit moesten en een slechte nacht hadden. De wekker ging om half 6. Toen ik mijn bed uitstapte zag ik een kakkerlak en later nog meer. Nadat ik had gedoucht en Margot wilde douchen viel alle stroom uit. Pffff. Gelukkig hadden we een zaklantaarn. Zo hebben we onze laatste spullen gevonden en in de tas gedaan, terwijl we de kakkerlakken ontweken. De kakkerlakken hebben we niet eerder gezien, anders hadden we toch wat minder prettig in onze kamer gelegen.

De trein vertrok pas om 07.40 in plaats van 06.55. Dus we waren te vroeg op het station. Inmiddels heeft de trein al 2 uur vertraging en dat terwijl we sowieso al laat zouden aankomen. Dat wordt nu dus nog later. Hopelijk vinden we nog een leuk hotelletje.

De treinroute is super mooi. Veel groen, rijstvelden, watervallen etc. Het is leuk om in de deuropening van de trein te staan, die kan namelijk gewoon open tijdens het rijden. Heb er een hele tijd staan praten met een aardige Indiër.

Als lunch hadden we een Thali (90rs pp), super super lekker. Hier knapte we van op.

Helaas als avond eten geen Thali, we hadden gewoon rijst met een smaakje, Wel ok, echt veel honger hadden we niet meer na de goede lunch.

De trein had uiteindelijk 2,5 uur vertraging, maar voor het laatste stuk, waar nog een uur voor stond, deden we maar 10 minuten, dus dat viel mee. Uiteindelijk rond half 10 aangekomen in Madgaon.

Op het station aldaar een prepaid taxi genomen naar Hotel L’Amour voor de eerste avond. Bij de taxi zijn we een beetje opgelicht, naar Benaulim strand zou 200rs zijn, naar ons hotel was het 250rs! De volgende ochtend bleek het strand maar 100 meter verder. Volgens de LP zou het ritje max 100rs moeten kosten, dat klinkt redelijk want het duurde ook maar 10 minuten. Hoort erbij!

Het hotel (Hotel L’Amour in Benaulim) zag er op het eerste gezicht goed uit, kamer met airco genomen (800rs). Maar toen we in de kamer zaten bleken de dekens klam en heel erg vies. Echt lekker hebben we er niet geslapen. De airco heeft ons ook geen goed gedaan, omdat we al een beetje verkouden zijn geworden van de trein.<< Vorige: Mumbai Ganesha festival en Elephant Island | >> Volgende: Dag 7, Goa, Benaulim in de regen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.