India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 12 Treinreis naar Hampi

10-09-2009

De wekker ging al vroeg, we moesten de trein naar Hospet halen.

Om 07.55 zou die vertrekken, en dat klopte ook. Nadat we hadden uitgevonden van welk spoor. Het lukt ons best zo zelfstandig.

De treinreis was in Goa weer heel mooi. Veel groen en heuvels. Ook kwamen we nog langs de grote Dushera….. waterval. Dat was mooi om te zien vanuit de trein!

Hoe dichter bij Hospet, hoe rotsachtiger het werd. We waren weer in een heel ander landschap.

Vanuit de trein werden we al opgewacht door zo’n riksja boy. Hij wilde ons wel voor 100rs naar Hampi brengen (14km). Op zich een goede prijs, maar we wilden eigenlijk met de bus, gewoon om dat ook te kunnen. Dus hij zou ons nu zogenaamd naar het busstation rijden, we kwamen ergens achteraf, duidelijk niet het busstation en de bus had zogenaamd 1,5 uur vertraging. Niks van waar natuurlijk, maar inmiddels was het 50rs om ons naar Hampi te brengen. Ok dan maar.

Aangekomen in Hampi wilde hij dat we in zijn Guesthouse gingen, voor de commissie natuurlijk. Ik zei dat we al bij Vickys Guest House een reservering hadden. Na lang aandringen zijn we bij beide guest houses wezen kijken. De kamers waren exact hetzelfde en ook nog even duur. Zijn guest house lag op een iets betere lokatie, dus die toen maar genomen.

Hampi is echt een heel leuk plaatsje. Lekker klein en overal mooie rotsformaties en tempels. Super. Er is nu een of ander festival waardoor er veel indiase toeristen zijn, die kunnen geen Engels en vinden ons heel bijzonder. Ze komen echt om ons heen staan, zwaaien naar ons etc.

Gegeten bij een tentje uit de lonely planet met uitzicht op de rivier. Wel ok, niet bijzonder.

’s Avonds nog een korte wandeling gemaakt en nu in onze kleine hotel kamer.

Meteen al een kakkerlak ontdekt bij het instoppen van de eveneens te kleine klamboe die hier hangt. Hmmm not good.<< Vorige: Dag 11 Laatste dag Goa | >> Volgende: Dag 13 Wandeltocht Hampi

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's