India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 13 Wandeltocht Hampi

11-09-2009

We werden al vroeg wakker, zo rond 7 uur. We besloten ons aan te kleden en door het dorpje te lopen op zoek naar een nieuw guesthouse. We waren niet zo blij met de kakkerlak en het was ook erg klein, je kon je er bijna niet omdraaien.

Uiteindelijk zijn we bij Rocky uitgekomen. Maar 300rs per nacht en de kamer was ruimer. Ook de klamboe die er hing was groter, zodat je er wel met z’n tweeën onder kon.

Onze spullen verhuisd en gaan ontbijten bij een Oosters tentje, er werd echte Arabische muziek gedraaid en we zaten op de grond. Ik had een banana nutella pancake Hmm! Lekker.

Daarna begonnen we aan onze wandeltocht. We liepen heel Hampi bazaar uit richting een tempel op een heuvel. Aan het einde van de bazaar, waar echt niks meer was, was opeens het politie bureau. Daar moesten we ons nog registreren als toerist, dus meteen maar even gedaan.

Op de heuvel stond een monolitic bull, dat was een groot stier uitgehakt uit 1 steen. De omgeving is hier zo mooi, zo veel mooie rotsen en stenen. Echt prachtig.

We liepen verder door de heuvels, gewoon een beetje op zoek naar het onbekende en onze eigen weg zoekende. Uiteindelijk kwamen we uit bij een groot tempel complex, daar ook rond gekeken en deze had ook een bazaar. Vroeger hadden ze dat allemaal, maar alleen die van Hampi is nog in gebruik. De bazaar is een lange weg, recht richting de tempel. Vroeger werden er goederen verhandeld.

De bazaar leidde ons naar de rivier, die volgde we en we kwamen langs nog meer tempels. Uiteindelijk kwamen we bij de Vittala temple uit, daar moest je voor betalen, maar dan had je ook toegang tot een andere tempel. Dit besloten we tot morgen te bewaren.

Ook bij de Vittala tempel liepen we de bazaar uit, de omgeving werd nu iets saaier, maar we wilden richting de Monkey Temple / Anagunda, dat had iemand van een restaurant ons aangeraden. Na een lange voettocht kwamen we uit bij een plek langs de rivier, er was een brug in aanbouw die ingestort was en waar niks meer aan gedaan werd. Zo konden we dus niet naar de overkant.

Er was een mannetje met een rieten mand waarmee we voor 20rs pp naar de overkant konden. Hij vervoerde nog wat riet en het mandje stond half onderwater. Dat was weer een hele ervaring!

Aan de overkant vonden we niet echt veel tempels meer, wel een grappig dorpje met veel scholen en schoolkinderen die allemaal om “schoolpen” vroegen. Wandeling door het dorp gemaakt en ons met een Riksja richting Hampi laten brengen. Om bij Hampi te komen moesten we dit keer nog met een motorbootje de rivier over, 15rs pp. We vertrokken direct, goede deal :). Aan de overkant stonden veel mensen te wachten om de andere kant op te gaan.

Aangekomen in Hampi liepen we naar de Mango Tree, hier hadden we over gelezen in de LP. Dit restaurant bleek echt super fijn te zijn. Je zat er op rieten matjes op de grond en leunde tegen een schuine muur, super mooi uitzicht over de rivier en heerlijk eten. Ik had een Mixed Fruit Salade.

We waren vandaag flink op dreef en besloten nog verder te lopen, de rivier op richting de waterfalls. Dit bleek nog wel 1,5 km lopen. Het was ook niet via een normaal pad te bereiken, een mannetje wat er zat leidde ons eerst door een bananen plantage, toen over rotsen en daarna nog door een moeras en uiteindelijk kwamen we dan bij een plek waar we met onze voeten in het water konden zitten. Erg fijn! We waren vies geworden van het moeras en zaten onder de modder.

De man die met ons mee was liet me nog een weg zien hoe we op een groot rotsblok konden klimmen. Best moeilijk om er op te klimmen, en ook lastig om er weer af te komen. Margot heeft het veilig gefilmd van beneden.

Terug weer door het moeras, dit keer op blote voeten. Best eng met al die beestjes die je hier ziet. Ik stapte net naast het pad en zakte meteen tot mijn knieën weg in de modder. Brrrr.

We hadden onze lege flessen water gevuld met rivierwater zodat we ons konden afspoelen. Handig :)

Terug naar het dorp, even opgefrist thuis en toen weer naar de Mango Tree gelopen om er te eten. Het was er nu erg rustig, en donker. We hadden een zaklantaarn bij ons, dat was nodig om terug in het dorp te komen. Verlichting is er niet overal, zeker niet in de bananenplantage die je door moet om bij de Mango Tree te komen.

Het was een topdag!<< Vorige: Dag 12 Treinreis naar Hampi | >> Volgende: Dag 14 Fietstocht Hampi

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's