India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 14 Fietstocht Hampi

12-09-2009

Gisteravond kwamen we een aardige toerist guide tegen die om 09.30 een fietstocht organiseerde langs de tempels die we nog niet hadden gezien (meer zuidelijk van Hampi). We wilden sowieso die tempels gaan bekijken op de fiets en het leek een aardige en goede gids. Daar zijn we dus mee meegegaan.

Voor we vertrokken zagen we de tempelolifant buiten voor de tempel staan. Deze kon je eten geven, dan at hij het op. Je kon hem ook een ruppee aangeven in zijn slurf, dan gaf hij dat aan zijn verzorger en gaf de olifant je daarna een tik op je hoofd als zegening. Dit hebben we allebei gedaan en het was erg spannend. Dat muntstuk in die gekke slurf leggen en een klapje krijgen van zo’n  harige slurf, raar!

De gids vertelde leuke dingetjes en liet ons verder zelf de tempels op ons eigen tempo bekijken. Precies wat we van een gids verwachten. We hebben het Queens Palace bekeken en de plek waar de 11 olifanten woonden en hun verzorgers.

Het was fijn om door de omgeving te fietsen, zo mooi! En je kon er rustig fietsen, er was weinig verkeer. Overal staan hier tempeltjes en wachttoren boven op de bergen in de verte.

Na de tour waren we behoorlijk uitgeput. Waarschijnlijk nog de vermoeidheid van gisteren. We hebben 2 uur gechilled bij een restaurantje op de main bazaar en daar geluncht. Soms kwamen er hele schoolklasjes voorbij die dan op schoolreis waren en nog niet vaak blonde mensen hebben gezien. Die gingen allemaal zwaaien en schreeuwen, echt grappig. We voelde ons als de koningin die een defilé afneemt.

Nadat we ons weer opgefrist voelde liepen we richting de Vittala temple. Met een paraplu tegen de zon, die hadden we echt genoeg gezien vandaag.

Het was een mooi pad richting de Vittala tempel, het laatste deel hadden we gisteren ook al gedaan. In de Vittala temple staat de bekende tempelwagen die van steen is. De wielen er van konden vroeger draaien schijnt. Ook zijn er pilaren die geluid maken, maar die mochten niet meer gebruikt worden wegens slijtage.

We hebben er rustig gezeten en genoten van het licht van de ondergaande zon op het tempelcomplex.<< Vorige: Dag 13 Wandeltocht Hampi | >> Volgende: Dag 15 Bergbeklimtocht en chillen in Hampi

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's