India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 38 Trichy naar Tanjavore

06-10-2009

Voor we naar Tanjore gingen, moesten we eerst nog even het grote tempelcomplex van Trichy bekijken.  Het was redelijk ver en duur om er te komen (110rs).

Er stonden grote goparams (tempel torens) met leuke kleurtjes, maar lang niet zo mooi als in Madurai. De tempel bestond uit een aantal poorten, binnen de eerste 3 poorten was een bazaar, allemaal winkeltjes zoals we dat wel kennen in India.

Daarna kwam je meer in een echt tempel gedeelte, met een tempelolifant en heilige beelden. Verder mochten we niet, omdat we geen hindoes zijn. Voor 10rs konden we op het dak om foto’s te maken van het geheel, midden in het hindoe gedeelte was een gouden dak. Dat zag je goed.

De man die ons het dak op liet, wilde ons een gids aansmeren voor 300rs, zodat we er wel helemaal in konden. Maar daar hadden we helemaal geen behoefte aan. Hij bleef maar aandringen, en op een gegeven moment zei ik dat het wel genoeg was en toen liep hij boos weg. Hij begon nog te vragen naar onze tickets voor de video en fotocamera (die we niet hadden). Maar we hielde ons van de domme. Eindelijk hadden we even rust!

Ze vragen overal belachelijke bedragen voor video camera’s en fotocamera’s. Dat terwijl er maar weinig te zien is en je als niet hindoe nergens in mag. Meestal betalen we er dan ook niet voor.

Nog even rondgekeken in de tempel, maar het viel een beetje tegen vergeleken met Madurai. Er was minder te zien, minder mooi etc. Jammer.

Gelunched bij het zelfde hotel als gisteren. Erg lekkere chicken club sandwich genomen.

Rond 3 uur liepen we naar het busstation voor de bus richting Tanjore. De bus hadden we redelijk snel gevonden en hij was nog vrij leeg. We vroegen of onze tassen voorin konden, daar liggen ze vrijwel niemand in de weg, maar dat mocht niet. Onze tassen zetten we dus op 2 stoelen en wij gingen er achter zitten.

Het werd steeds drukker in de bus en uiteindelijk zat hij zo vol dat er mensen moesten staan. De conducteur van de bus wilde onze tassen weg hebben van de stoelen, zodat er mensen konden zitten. Logisch, maar onze tassen konden nergens anders staan. Boven je hoofd was veel te klein en in het gangpad zouden ze alles blokkeren. Toch moest het in het gangpad en hij begon boos de tassen van de stoel te trekken. Ik werd boos op hem omdat hij van onze tassen af moest blijven.

Uiteindelijk stonden de tassen prominent in het gangpad, hij werd weer boos toen hij er langs moest en dat dus niet kon. Hij wilde dat er een tas ging liggen. Hij zat in zijn taal op mij te schelden en ik ging in het Nederlands maar boos op hem zijn. Toen ging een hele rij mannen uit de bus zich er mee bemoeien en die werden allemaal boos op de busconducteur. Ik weet niet wat hij heeft gezegd tegen ons, maar ze gingen flink ruzie maken met z’n alle. De conducteur schreeuwde tegen die mannen en die schreeuwde terug. Wij hadden geen idee wat ze allemaal zeiden in hun taal en hielden ons maar afzijdig.

Elke busrit blijkt weer een avontuur hier.

De busrit duurde gelukkig niet lang en we kwamen op het new busstation aan. Volgens de LP 2,5 km van de stad, maar dat bleek wel iets meer.

We lieten ons naar hotel Yamirapa ofzo brengen. Kamer was lekker groot, 600 rp. We zeiden dat we het teveel vonden, toen kregen we voor 500rp precies dezelfde kamer maar een verdieping hoger. Er is geen lift, maar ach.

Vlakbij het hotel is het hotel Oriental Towers. Daar hebben ze een buitenzwembad op de 4e verdieping, even naar gekeken. Zag er leuk uit! Waarschijnlijk gaan we daar morgen zwemmen. We hebben gegeten in het restaurant daar, vooral duur en niet heel lekker helaas. 310rp kwijt. Ik had kip en rijst, Margot niet zo lekkere tomatensoep en een salade.

Nu gaan we nog even een CSI kijken. Morgen Tanjore verkennen!<< Vorige: Dag 37 Trichy | >> Volgende: Dag 39 Tanjavore

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's