India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 24 Kochi dag 2 Bollywood

22-09-2009

Vandaag gingen we figureren in een Bollywood film. Dat was het plan. Om 8 uur moesten we op een kruispunt zijn waar we gisteren werden gevraagd. Wij en een 4 andere toeristen waren daar, maar niemand die ons kwam ophalen. Na een kwartier gingen we maar weg.

Op zoek naar een ontbijt plek kwamen we de motormuis tegen die ons gisteren vroeg. Hij was een beetje vreemd, reed op een gele motor met een netje over de tank. Had kort haar en een klein staartje, rare laarzen etc.

Het ging toch door, de taxi stond al klaar. We deden nog wat inkopen bij de supermarkt en ondertussen had hij de andere toeristen al gevonden die ook weg waren gelopen.

Met de taxi kwamen we uit bij Hotel Wyte Fort. Het was een redelijk luxe business hotel. We zaten in de lobby en Margot en een ander meisje werden gekeurd. Uiteindelijk werd het andere meisje gekozen, waarvoor was nog onbekend.

Wij werden naar een andere ruimte gebracht en daar kregen we een Indiaas ontbijt, niet gegeten. Daar heb ik ’s ochtends geen trek in. Ondertussen lang gewacht, erg lang gewacht. In de lobby waren ze bezig een scene aan het opnemen. Tijdje gekeken, best leuk om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Het hotel had ook een zwembad. Maar we hadden geen badkleding bij ons. Margot zat lekker met haar voeten in het water te lezen. Ik wilde graag zwemmen en vroeg aan iemand van het hotel of ze badkleding hadden. Onder het hotel bleek een winkeltje te zitten waar ze zwembroeken verkochten voor 100rs! Meteen gedaan en ik ben heerlijk gaan zwemmen in het zwembad. De mensen van de film hadden ons blijkbaar toch niet nodig.

Vlak voor de lunch mochten we dan eindelijk wat doen. We moesten op de bank zitten met een stel Indiase figuranten en deden net alsof we aan het praten waren. Dat waren we ook echt ondertussen. Waarom deze scene? Geen idee. Het was meer een tussenshot, het werd niet eens gefilmd met de grote camera die ze hadden, maar met een kleintje.

Het andere uitgekozen meisje was omgetoverd tot personal assistant van een van de hoofdrolspelers. Inclusief strak pakje. Best grappig. Twee andere toeristen die met ons mee waren moesten nog een tijd in de lobby zitten als figurant. Eén moest continu roken voor de scene.

’s Middags kregen Margot en ik nog een serieuzere rol. We moesten een scene buiten doen. Van buiten naar het hotel lopen en naar binnen gaan. Ondertussen kwam er een auto voor het hotel rijden en de hoofdrolspelers liepen het hotel uit en de auto in. Een echte actie scene dus :).

De scene was erg leuk om op te nemen. Na ongeveer vier keer was het goed. Het ging echt met actie, grote camera, publiek op de straat en we moesten precies op het juiste moment gaan lopen. We voelde ons echte filmsterren.

De dag duurde lang, veel wachten maar ook leuk om gezien te hebben hoe ze zo’n film opnemen en daaraan mee te doen. We hebben er zelfs 500rp p.p. mee verdient. De ingehuurde Indiase figuranten verdienen hetzelfde, dat heb ik nog aan ze gevraagd.

Hoe de film heet? Niemand die het weet. Iets met “The farmer boy” maar dan op z’n Tamils?


<< Vorige: Dag 23 Kochi | >> Volgende: Dag 25 Van Kochi naar Allepey

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's