India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 25 Van Kochi naar Allepey

23-09-2009

Voor we naar Allepey vertrokken wilden we eerst nog het Dutch Palace zien. Hier zijn we even heen geweest, maar het was maar klein. Ook werd het verbouwd en was niet alle informatie te lezen. De entree was maar 2rp. Dus dat maakte niet uit. Toch leuk om even gezien te hebben.

Toen op naar Allepey, het Venetië van India. Zeggen ze.
We namen de riksja naar de ferry, ferry naar Ernakulam, riksja naar de bus en de bus naar Allepey. Het ging allemaal heel voorspoedig. De bus vertrok meteen en was erg rustig, onze bagage lag gewoon op een bank en wij zaten op bankjes. De bus had geen ramen, dus het was erg winderig. Maar daardoor werd ik niet wagenziek.

Na 1,5 uur kwamen we aan in Allepey. Ons hotel (Palmy Residency) wat we op het oog hadden was vlakbij de bus plaats. Maarja, zie dat maar te vinden als je nog geen enkele orientatie hebt in zo’n stad. We wilde dus een riksja, maar die vroegen belachelijke prijzen. Uiteindelijk 1 die het voor 20rs wilde doen. Ok dan maar.

Het was echt vlakbij, nog geen 2 minuten rijden. De knakker van de riksja rijder liep ook nog eens mee naar binnen om commissie op te strijken. Daar werd ik wel boos over. Hij heeft niks voor ons gedaan, wij wilde daar heen, moesten zelfs te veel voor het ritje betalen en nu ook nog eens te veel voor de kamer omdat er nog commissie vanaf moest voor hem. Pff. Heb hem en de hotel eigenaar er op aangesproken. Riskja rijder nog beetje bang gemaakt en geprobeerd geld terug te krijgen, helaas niet gelukt. De kamer was 500rs. Gelukkig wel met gratis fietsen!

We gingen meteen op de fiets Allepey in. Maar echt Venetië was het niet. Het blijft India he. Er waren twee grote kanalen en that’s it. Niet echt Venetië. We fietsten naar het strand en daar hebben we wat gedronken. Op het strand heeft Margot een vlieger gekocht en gingen we vliegeren. Erg leuk! Uiteindelijk met wat moeite deed onze vlieger het best goed.

Het  strand grensde aan rotsen en palmbomen. Daar even gezeten en een mooie fotoshoot gehouden, het was zo’n mooie locatie! Nog even gevliegerd en toen weer naar huis gefietst. Super leuke middag op het strand van Allepey.

Allepey zelf echter vonden we maar niks. Dat merkte we toen we een restaurant voor het avondeten zochten. Niks geen restaurants! De hele straat zat vol met juweliers, voornamelijk goud. Wel honderd! Niet normaal, dat was blijkbaar de specialisatie hier. Met behulp van de LP een restaurant uitgezocht, maar dat bleek een portocabin waar een restaurant in was gemaakt en dat hadden ze grijs gemaakt. Donker hol was het en ze hadden niet eens cola of limca. Dus weer weggegaan.

Toen maar bij Hot Kitchen gaan eten. Was wel ok. Echt een lokale tent. Goedkoop, dat wel.

Toen we terug naar onze kamer gingen, informeerden we meteen nog even over de boot van Kollam. We wilden namelijk de ferry tocht naar Kollam maken en zo een groot deel van de backwaters zien. Maar het bleek dat er zo weinig toeristen waren, dat de ferry niet altijd gaat. Er zijn er minimaal 10 nodig om de benzine kosten (4000rp) te kunnen dekken. Er waren al wat reserveringen voor morgen, als we er om 10 uur zouden zijn, konden ze kijken of het door zou gaan. Zo ging het elke dag! We wilden eigenlijk pas een dag later weg, maar besloten morgen te kijken of de ferry zou gaan. Dan moesten we die zeker hebben.<< Vorige: Dag 24 Kochi dag 2 Bollywood | >> Volgende: Dag 26 Houseboat naar Kollam

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's