India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 26 Houseboat naar Kollam

24-09-2009

Om 10 uur waren we bij de ferry, er waren 2 andere mensen. Met in totaal 4 personen ging de ferry niet vertrekken. Alleen als we 1000rp pp betaalden. Maar dat was te veel voor de 2 Indiase toeristen.

We konden het de volgende dag proberen, of een houseboat naar Kollam nemen. Die was 4000rp, omdat die toch terug naar Kollam moest en hij anders leeg ging. Normaal zou het iets van 7000rp zijn. Na erg lang twijfelen hebben we dit gedaan, en het bleek een erg goede keuze te zijn.

De houseboat was helemaal voor ons. Er was een stuurman, kok en motorman. De boot ging langzaam door de backwaters van Kerala. Erg mooi om te zien, palmbomen, kleine dorpjes etc. Soms kwamen we op een groot meer uit en soms gingen we door smalle vaarwegen.

Langs het water stond af en toe een kerkje of tempel. Het was echt een heel relaxt vaartochtje. We hadden twee zachte stoelen waar we op konden zitten en er lag nog een matras op het dek.

We kregen een heerlijke lunch en diner, niet zo pittig en veel te veel. Maar wel lekker. Op de houseboat lag ook nog het boek One Red Paperclip, van die jongen die een paperclip gaat ruilen voor iets groters en beters en uiteindelijk een huis heeft. Erg leuk boek en helemaal uitgelezen op de boot.

’s Avonds stopte de houseboat en konden we slapen in onze eigen kamer. We hadden een tweepersoons bed en ook nog een badkamer met douche. De nacht was wel echt vreselijk, veel te warm, omdat de elektriciteit het niet deed en dus de fan niet. Ook werden we om 5 uur al wakker van een Shiva tempel die begon met muziek te draaien. Dat schijnt heel normaal te zijn en werd op veel plekken langs de rivier gedaan. Gekken! Zit je midden in de rimboe heb je nog geluidsoverlast.

Verder was de boottocht en fantastisch! Je zag het lokale leven langs de rivier. Waar we aanmeerden voor de avond hebben we nog even rondgelopen, super simpel dorpje met een paar huizen. Heel erg leuk. Gelukkig waren er geen andere toeristen en zagen we geen andere houseboats. We waren helemaal alleen op de mooie backwaters van Kerala.<< Vorige: Dag 25 Van Kochi naar Allepey | >> Volgende: Dag 27 Kollam naar Varkala

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's