India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 27 Kollam naar Varkala

25-09-2009

Ontbeten op de houseboat met een lekker omeletje. Daarna nog een stukje gevaren naar Kollam in het ochtendgloren van de rivier. Erg mooi wakker worden zo.

Rond 10 uur kwamen we in Kollam aan. We namen een riksja naar de tourist info, die zouden volgens de LP guesthouses hebben. Ze hadden alleen dure guesthouses vanaf 1000rp! Soort luxe resorts die ze dan guesthouse noemen, dat zochten we niet.

De houseboat was al duur genoeg, we wilden nu weer budget. We liepen naar het Sea Bee hotel, hier hadden ze een budget kamer van 315rp, maar die was niet beschikbaar. De kamer van 550rp was er wel, maar was een donker hol en het stonk naar rook. Het was een hotel dat duidelijk al over zijn hoogtepunt heen was.

In de lobby nog eens gekeken in de LP. Daar stond nog een Goverment Guest House in, iets verder van het centrum. Een aardige riksja rijder bracht ons er heen, het was een soort oud koloniaal gebouw, mooi, maar ze waren het compleet aan het verbouwen. Het scheen nog wel open te zijn, maar we hadden geen zin in een bouwput.

Vlakbij was nog een ander budget goverment hotel. Daar aangekomen zag het er super mooi uit, maar de prijs van dan ook ruim 800rp per nacht. Te veel voor ons! Het hotel bleek pas 6 maanden te bestaan en was helemaal nieuw. De LP had het nog over het oude hotel.

Na lang wikken en wegen besloten we naar het dorpje Varkala te gaan. Dit zag er in de LP leuk uit. Veel hotelletjes rond een klif en een strand. We lieten ons afzetten bij het station van Kollam en namen de trein van 13.00 uur naar Varkala.

We stonden 2e klas, erg druk. Maar het ritje was maar 25 min. Het eerste station moesten we er alweer uit. We namen een riksja naar het strand en bekeken een paar hotels. Net te duur voor wat je kreeg, maar dat kwam ook omdat onze riksja rijder er nog was, die uiteraard commissie kreeg. We betaalde hem en stuurde hem weg. Toen liepen we MG Gardens binnen, de kamer was ruim, erg groot bed, geen warm water en maar 300rs! Dat was ons budget, dus we namen de kamer.

Vol vertrouwen kleden we ons om en gingen we op zoek naar het strand. We zitten hier soort van achteraf, half in de jungle. Maar wel leuk. Het was even zoeken naar het juiste paadje naar het strand.

We kwamen uit bovenop de grote klif en zagen onder mensen in de zee zwemmen. Het kleine strandje stond vol parasollen en lag vol toeristen. Perfect, precies wat we wilden. Je kon er veilig zwemmen zonder dat er groepen Indiërs je raar aankijken. Later bleek dat Indiërs zelfs geweerd werden van dit strand.

We namen een parasol (150rp) en hebben de rest van de middag daar gelegen en gezwommen in de hoge golven. Er staat trouwens een erg sterke stroming, er is toezicht door strandwachten en die letten goed op waar je zwemt.

’s Avonds heerlijk gegeten bij één van de vele restaurantjes hier aan de boulevard.<< Vorige: Dag 26 Houseboat naar Kollam | >> Volgende: Dag 28 Varkala strand

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's