India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 23 Kochi

21-09-2009

Lekker uitgeslapen tot 9 uur. Toen gaan ontbijten bij het Arts CafĂ©. Een heel gebakken ei met toast en  Chai. Margot had een heerlijke lichte thee.

We hebben de wandelroute door historisch Cochin gemaakt. We kwamen langs oude gebouwen en daar stond dan een beschrijving bij. De bouwstijl is hier echt Europees. Voor ons redelijk normaal, maar hier niet.

We kwamen ook langs een VOC gebouw, the Dutch Cemetery en langs een kerk waarin grafstenen stonden met Nederlandse teksten. Leuk om die Nederlandse kenmerken hier nog terug te vinden.

Na onze walking tour gingen we voor een High Tea bij The Tea Pot. Allebei hadden we heerlijke thee en een veg toast. Ook nog een stuk walnut cake genomen. Echt gesmuld daar. Vooral de lichte europese thee was erg lekker. Daar knap je van op!

We wilden nog een middag zwemmen, maar het was al laat en relatief duur (300rp pp). Dus het was zonde nu nog te gaan. Daarom gingen we met de ferry naar Ernakulam. Dit kost maar 2,5rp. Er was een aparte rij voor mannen en vrouwen. Dat was wel nodig ook! De kassa ging pas 5 min voor vertrek open, er stond al een onwijze rij. Margot kon makkelijk in de vrouwen rij een kaartje kopen, die was een stuk korter.

De wachtruimte na de kaartjes controle was ook gesplitst. Gelukkig mocht ik als westerse man ook bij het vrouwen/familie gedeelte. Die konden ook eerst de boot op. De mannen stonden als kippen/honden opgepropt achter een stel tralies.

In de boot konden we gelukkig zitten. Aangekomen aan de kant van Ernakulam zagen we een leuke speeltuin. Het was er behoorlijk druk. De entree was 5rp. Dus we zijn ook maar naar binnen gegaan. Leuk om te zien, je kon er waterfietsen, er was een verkeerstuin en het ging ook nog over energie besparen. De mensen daar vonden het ook leuk ons te zien. De kindertjes gingen naar ons zwaaien.

Ferry weer terug genomen. Het was opeens super druk in Cochin. Misschien dat iedereen naar de zonsondergang heeft gekeken? Het was vandaag ook een feestdag ofzo, scholen waren dicht. Waarom precies weten we niet.

Gegeten tegenover de Princess Inn. Niet zo lekker, ging net.

Toen we terugliepen werden we gevraagd om in een Bollywood film te figureren. Even getwijfeld maar toch gedaan. We moeten wel vroeg op, maarja wie weet komen we dan in een Indiase film! We zien wel of het leuk wordt.<< Vorige: Dag 22 Kochi dag 1 | >> Volgende: Dag 24 Kochi dag 2 Bollywood

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's