India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 21 Mysore dag 3

19-09-2009

Onze laatste dag Mysore. Lekker lang uitgeslapen en onze hotelkamer gebruikt tot 12 uur, toen moesten we uitchecken. Gelukkig konden we onze bagage in het hotel stallen.

We gingen vandaag de Zoo van Mysore bekijken. Dit was best leuk. Er waren aardig wat mensen en soms wilden ze ook weer met ons op de foto. Maar wij zijn geen aapjes in de dierentuin, dus we zeiden nee.

De dierentuin had vogels, witte tijgers, olifanten, giraffen, neushoorns. Best goed! Er liep 1 gemarkeerd pad door de dierentuin dat je moest volgen, dan kwam je langs alle dieren en miste je niks. Ook handig :)

Vooral de witte tijgers waren mooi, al deden ze niet veel. De grote olifanten zaten aan een ketting, dat was wel zielig. Maar het was een leuk uitje.

Daarna gingen we naar het goverment house. Dit huis heeft een grote tuin waar je in kan. We vonden een plekje in de schaduw onder een boom en hebben daar een tijdje gezeten. Margot heeft gelezen en ik heb naar de vogels en bomen gekeken.

We wilden om 7 uur bij het paleis zijn. Dan zouden de lichtjes aangaan. We hadden nog ruim 1,5 uur. Eerst even internetten. We vroegen een riksja rijder ons naar een internet café te brengen. Rara waar werden we heen gebracht? “Indira’s cafe”. Geen internet daar hoor. De riksja rijder snapte ook niet wat cybercafe en email was, met hulp van buitenstaanders is het uiteindelijk toch gelukt een internet cafe te vinden. Ergens ver weg en niet in het centrum. Vreemd. We dachten dat die overal zouden zitten, maar hadden zelf ook al niks gezien.

Allebei 1,5 uur geinternet. Voor maar 30rp totaal. Onbegrijpelijk.

Toen zijn we naar het paleis gegaan. Daar was het heel druk, omdat het de eerste dag van Dushera was. Het festival waar Mysore om bekend is. Uiteindelijk om kwart over 7 gingen de lichtjes aan. Heel mooi om te zien. Echt overal lichtjes. Je zag ook de lichtjes op Chamundi Hill in de verte.

Gegeten en gewacht op de bus naar Kochi die om 21.30 zou vertrekken.

Bus was echt hel. De bus kwam pas om 21.30 aan. Na lang vragen eindelijk gevonden. Iedereen zat al lang in de bus, maar het duurde nog wel 45 min voor we eindelijk vertrokken. Bagage kon niet achterin of onder, was geen slot ofzo. Moesten we boven ons hoofd proppen. Bus zat helemaal vol. Bus had geen airco maar wel ramen die open konden.

Busreis was als een rijdende doodskist. Je kon niks zien, het was nacht buiten. Je zag alleen was bos voorbij schuiven. Bus reed veel te hard, bus hobbelde alle kanten op. Bus was heet van binnen en ik zweette me rot. Echt erg was het. Er gingen alleen maar nacht bussen helaas.<< Vorige: Dag 20 Mysore Dag 2 | >> Volgende: Dag 22 Kochi dag 1

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's