India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 20 Mysore Dag 2

18-09-2009

Vandaag hebben we weer een flinke tocht gemaakt. We hebben bus 201 genomen naar de top van Chamundi Hill. Dit is een van de 8 heiligste bergen in India. Wat de anderen zijn? Geen idee.

Bovenop deze heuvel staat een tempel met daarin een afbeelding van een god die heel heilig is hier.  Voor 20rs kon je naar binnen via de normale rij en 100rs via de snelle rij. Wij zagen maar 1 rij dus gewoon een 20rs kaartje gekocht en in de korte rij gaan staan.

Eenmaal binnen zagen we ook nog een andere rij, dat bleek de lange rij te zijn. Eigenlijk hadden we die moeten hebben. De tempel zelf was weinig indrukwekkend. Eigenlijk niks te zien en binnen bij de afbeelding van de god was het super druk en dringen geblazen. Niks voor ons, wij gingen snel weer weg. Onbegrijpelijk dat er zo veel gekte is om een simpele afbeelding die je op andere plekken ook ziet. Maar dat ligt vast aan mij.

Naar de tempel leidt een trap met 1100 treden. Die namen we naar beneden, dit was een lang bergpad en zelfs naar beneden was nog best vermoeiend. Onderweg was nog een groot stier (Nandi) (rijtuig van Shiva?). Uitgehakt uit 1 steen. Echt heel groot.

De weg naar beneden was ok, al beginnen we ons steeds meer te irriteren aan de Indiërs die ons zomaar uit het niets een hand willen geven. Als je weet hoe vies iedereen hier is dan wil je echt niemand een hand geven. We weigeren het dan ook nu meestal. Soms vinden ze dat niet leuk en hoor je iets minder vriendelijke geluiden als je voorbij loopt. Maarja, pech. We kunnen moeilijk iedereen vriendelijk handen blijven geven alsof ze de eerste zijn die het willen!

’s Middags heerlijk in het hotel op bed voor de TV gehangen. Lekker middagje rust, dat hadden we nodig.

’s Avonds gegeten bij hotel RRR hier in de straat. Niet helemaal wat we verwacht hadden. Menu kaart met weinig keuze/variatie. Maar 2 veg thalis genomen. Die kwamen gewoon op het bananenblad te liggen dat al op je tafel lag. Dat werd eerst schoongemaakt door de ober met zijn vieze handen en kraanwater. Het smaakte wel ok, maar altijd veel te veel. Dus er was nog veel over.<< Vorige: Dag 19 Mysore | >> Volgende: Dag 21 Mysore dag 3

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's