India

Hoofdstad New Delhi
Aantal inwoners 1029991145
Regio Azië
Munteenheid Indian Rupee (INR)

Meer informatie over India

Dag 19 Mysore

17-09-2009

Vandaag de eerste volledige dag in Mysore. We hebben heerlijk geslapen in ons hotelletje (Maurya Palace). Ons plan was om het paleis te gaan bekijken, dat hier prominent het centrum van de stad in beslag neemt.

Toen we de straat uit reden kwamen we onze taxichauffeur van gisteren weer tegen, hij zag ons natuurlijk. Hij wilde ons overal heenbrengen en alles was Shanti Shanti. De ingang van het paleis was aan de zuidkant. Daar werden we afgezet, we hoefden niet te betalen omdat hij op ons zou wachten en ons later nog verder zou brengen. Ok dan maar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mysore_Palace

Het paleis was erg mooi. We hebben eerst een tijdje in de grote tuin rondgelopen. De voorbereidingen voor Dussera waren duidelijk bezig. De straten werken gemaakt en er werden stellages gebouwd. In de tuin stonden grote leeuwen die gevaarlijk keken. Het paleis was van buiten ook erg imposant.

Om het paleis in te gaan moesten we onze schoenen uit. We kregen een gratis audio guide (omdat buitenlanders een duurder kaartje moeten kopen dan Indiërs).

Door de audio guide zijn wel lekker rustig door het paleis gelopen. Op een gegeven moment kwam er een eindeloze stroom met Indiërs voorbij. Het leek maar niet op te houden, waar kwamen die mensen vandaan? Gelukkig liepen ze snel en na een tijdje waren die 10 busladingen voorbij.

Het paleis had een aantal zeer mooie zalen, kleurrijk geschilderd en super mooi om te zien. Helaas mocht je geen foto’s maken.

We wilden na het paleis naar de tuin van het goverment house. Maar het ging net regenen, dat was dus niks. Ons taxi mannetje bracht ons naar een plek waar ze wierook maakten. Leuk om te zien. Soort zwart deeg dat ze om een stokje rollen. Daarna moest het drogen, dan 2 minuten in een parfummetje en dan was het klaar. De vrouw die daar zat rolde er wel 6000 per dag.

We kregen nog alle geuren te ruiken etc. Niks gekocht, ze waren ook niet opdringerig. Dus het was leuk om te zien.

Hierna op zoek gegaan naar een nieuwe sjaal voor Margot. Degene die ze nu gebruikt is al iets te vaak als snotlap gebruikt. Dit was echter onmogelijk voor een prijs die wij wilde betalen. In Nederland is een nep Chinese sjaal goedkoper en Margot geeft niet zo veel om de kwaliteit van de sjaals hier.

’s Middags hebben we het treinen museum nog bezocht. Dit was een park waar verschillende oude stoomlocomotieven en wagons buiten stonden. Elke trein had een eigen verhaaltje, geschreven in de ik-vorm, alsof de trein het zelf vertelde. Ik als treinen fan kon dit museum niet laten schieten. Ongeveer een uurtje rondgelopen.

’s Avonds gegeten bij het Park Lane Hotel. Best ok en lekker druk. We zaten op een soort veranda overdekt. Gelukkig maar want ’s avonds regende het weer.<< Vorige: Dag 18 Bangalore naar Mysore | >> Volgende: Dag 20 Mysore Dag 2

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's