Cambodja

Hoofdstad Phnom Penh
Aantal inwoners 12491501
Regio Azië
Munteenheid Riel (KHR)

Meer informatie over Cambodja

Dag 71 Phnom Penh to Kampot

08-11-2009

Na het ontbijt vertrokken we iets na 7 uur met een minibusje richting het busstation. Daar stond de bus naar Kep/Kampot al te wachten. Tot mijn verbazing zaten in de bus voornamelijk toeristen. Hoe reizen de Cambodjaanse dan? Met een goedkopere bus?
Het voelt zo een beetje als een georganiseerde groepsreis,  alleen ken je niemand uit de groep. Beetje nep. Dat was in India wel anders. Het doet echt af aan de backpack ervaring.

Maarja, het gaat om het land (dat vol toeristen is blijkbaar). De route naar Kampot was mooi maar duurde wel lang. Zo’n 4 uur. Bij Kep gingen er al veel toeristen uit, dit is een klein vissersdorpje op 25km afstand van Kampot. Het lag mooi aan de zee.

Bij het busstation van Kampot stonden de tuktuks ons al op te wachten. We hadden zelf al een hotel uitgezocht,  namelijk Ta Eng Guesthouse. Daar vonden we ook een tuktuk van, die bracht ons gratis naar het guesthouse, dat trouwens super dichtbij was.

We hebben een mooie grote kamer voor maar 5 dollar per nacht. We hebben hier ook meteen ons ticket naar Siem Reap geboekt voor overmorgen. We hebben besloten niet naar het Bokor park te gaan waar een spookstadje is. Het leek ons erg leuk, maar je kan het alleen met een tour groep bezoeken en dan heb je weer weinig tijd daar en zit je weer in een grote groep toeristen. Nee geen zin in.

Morgen gaan we hier de grotten in de omgeving verkennen.

Nadat we waren opgefrist zijn we Kampot ingelopen op zoek naar een lekkere lunch. Kampot heeft grote brede straten maar nauwelijks verkeer. Het lijkt hier zelf al op een spookstad. Misschien omdat het zondag is? Het is echt zo rustig, veel huizen zijn dicht en donker. Vreemd.

Maar het is geen onprettige stad. Het ligt aan een rivier en heeft een grappige oude brug die meerdere malen gerepareerd is in veel verschillende stijlen.

We vonden een eettentje waar we lekker konden zitten. Goed gelunched met een ham sandwich en Margot had een ei sandwich. Met drankjes erbij totaal 6 dollar kwijt.

Daarna nog even rondgelopen, bookshop gevonden waar Margot deel 2 van haar spannende boek vond. Daarna nog even op een scooter gezeten om een testritje te maken. Dat was best wel spannend! Ik had nog nooit op een scooter gezeten. We willen morgen naar de grotten, maar die zijn iets te ver om te fietsen. Zelf met een motor/scooter gaan is wel leuk! Het ging goed en bij deze hoefde je niet te schakelen. Dus we hebben besloten morgen wel met de scooter te gaan.

’s Middags even boekje gelezen op het terras van het guesthouse.

’s Avonds wat te eten gezocht en we kwamen uit bij Jasmine, aan de rivier. Het eten was super lekker. We hadden allebei pasta en het smaakte heerlijk. Het was een stijlvol restaurant en we konden lekker op de bank zitten. Later gingen ze nog films/filmtrailers tonen met een beamer en kwam de vrouw van de eigenaar nog even bij ons zitten samen met een baby die continu zout aan het eten was. Erg leuk. De bediening was ook super lief. Totaal 11.75 / 13 dollar kwijt.

Straks gaan we nog even een serietje kijken en dan lekker slapen.<< Vorige: Dag 70 Phnom Penh Killing Fields | >> Volgende: Dag 72 Kampot

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Terug naar reis: India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Andere verslagjes van deze reis:


Hou mij op de hoogte...

E-mail


Foto's